4ήμερη εκδρομή στην Αλβανία

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 00:00 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΚΟΡΥΤΣΑ – ΤΙΡΑΝΑ

ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ 

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

1η μέρα:   Κατερίνη – Κορυτσά - Τίρανα 

Αναχώρηση ώρα 06:00 μπροστά από  το γραφείο μας.  Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή δια μέσω Εγνατίας οδού φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής.  Μετά την τελωνειακή διαδικασία και λίγο χρόνο στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, σε απόσταση 25 χλμ. περίπου φθάνουμε στη γραφική και ιστορική Κορυτσά (KORCA).  Τα πανέμορφα ελληνικά αρχοντικά, οι παλαιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου, το άφθονο πράσινο, εξαφανίζουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες στην απόφαση σας να συμμετάσχετε στην εκδρομή αυτή. Θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό που εγκαινιάστηκε από τον Παναγιότατο Aρχιεπίσκοπο  Αλβανίας Αναστάσιο. Στάση στο κέντρο της πόλης για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη του Πόγραδετς που είναι κτισμένη στην όχθη της λίμνης της Οχρίδας.  Απέναντί μας η πόλη της Οχρίδας και η Στρούγκα.  Συνεχίζουμε και μέσα από γραφικά χωριά και κωμοπόλεις, για Ελμπασάν, μια πόλη περίπου 80.000 κατοίκων με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.  Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο κάστρο της πόλης που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της και αναχώρηση για τα Τίρανα.  Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Ελεύθερο βραδινό.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα –Δυρράχιο – Τίρανα

Πρωινό και επίσκεψη στην εκκλησία της Αρχιεπισκοπής την Ανάσταση του Κύριου στο κέντρο τον Τίρανων.  Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) και ξεκινάμε την περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας, με το λεωφορείο. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας την περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, το Sheraton και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη (φαγητό προαιρετικά) και συνεχίζουμε για  Δυρράχιο (Durrës ), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Το πιο σημαντικό αξιοθέατό της είναι το 20.000 θέσεων ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε κατά το 2ο μ. Χ. αιώνα. Επιστροφή στα Τίρανα. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τίρανα – Κλεισούρα – Αργυρόκαστρο

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Περνάμε από την κοιλάδα του Αώου και φτάνουμε στο Τεπελένι οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του, τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην  τοποθεσία Τρία Αυγά και το ύψωμα 731 όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Θα προσκυνήσουμε τα οστά των πεσόντων άγνωστων στρατιωτών στο ναό που έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και όπου βρίσκονται θαμμένοι 7.500 στρατιώτες (περίπου), το οποίο ήθελαν να καταλάβουν οι Ιταλοί ώστε να φτάσουν μέχρι την ΤΡΑΠΕΖΙΝΑ. Συνεχίζουμε για την Δεβρητσάνη, κεφαλοχώρι της Δερόπολης όπου θα έχουμε χρόνο για το (προαιρετικό) μεσημεριανό μας φαγητό και θα έχουμε χρόνο για να προσκυνήσουμε την εκκλησία της Θεοτόκου στο κέντρο του χωριού. Τελευταίο προσκύνημα μας οι Βουλιαράτες όπου υπάρχει το στρατιωτικό νεκροταφείο. Εκεί συγκεντρώθηκαν όσοι νεκροί αναγνωρίστηκαν και ετάφησαν από τα πεδία των μαχών. Θα τελέσουμε τρισάγιο  στον Ι. Ναό της Αγ. Σκέπης. Συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αγ. Σαράντα–Βουθρωτό–Σύνορα Μαυροματίου–Ηγουμενίτσα–Κατερίνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο κάστρο του Αργυρόκαστρου (προαιρετικά) που βρίσκεται λίγα λεπτά πάνω από το ιστορικό κέντρο. Αναχώρηση για τους Αγ.Σαράντα, πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ογχησμό που άκμαζε κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σημερινός τουριστικός προορισμός. Όσοι θέλουν μπορούν να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους πριν την αναχώρηση μας. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού.  Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992 και από τον παγκόσμιο οργανισμό του RAMSAR ως βιότοπος.  Η αρχαία πόλη  είναι κτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι στην περιοχή Χαονίας της Κεστρίνης, δίπλα στη διώρυγα Βίβαρι που συνδέει τη λίμνη του Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας.  Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και το Βουθρωτό αποτέλεσε ρωμαϊκή αποικία και έδρα χριστιανικής επισκοπής. Επίσκεψη του  ιερού  του  Ασκληπιού  μέσα  σε  ένα  πανέμορφο  δάσος, υδροβιότοπο  στο  κέντρο  της  λιμνοθάλασσας. Μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά) στην περιοχή ΚΑΡΑΧΑΚΗ με πλούσια βλάστηση γεμάτη πλατάνια. και διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά φθάνουμε στα σύνορα Μαυροματίου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Ελλάδα και συνεχίζουμε μέσω Ηγουμενίτσας, Εγνατίας οδού (στάσεις καθ’ οδόν) για την πόλη μας.  Άφιξη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων.
 • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 βραδινά).
 • Τις περιηγήσεις, ξεναγήσεις του προγράμματος.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
 • Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο.  Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.
 • Αν υπάρχει χρόνος μπορεί να πραγματοποιηθεί η προαιρετική εκδρομή στην Κρούγια (παλαιά πρωτεύουσα της Αλβανίας) .
 • Για την επίσκεψη του κάστρου του Αργυροκάστρου γίνεται μόνο με ταξί (έξτρα 5€ περίπου) ή όσοι μπορούν με τα πόδια.
 • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Ακύρωση έξι (5) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εκδρομή στο νησί της Πάτμου Καππαδοκία »