Καππαδοκία

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 08:16 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

7ήμερη εκδρομή από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου

 

«…με μοναδική έγνοια να συμβάλλω στην ανάπλαση ενός κόσμου που χάθηκε για πάντα, να θυμούνται οι παλιοί, να βγάλουν σωστή κρίση οι νέοι.»,

Διδώ Σωτηρίου

1η  μέρα:  ΚΑΤΕΡΙΝΗ -  ΠΡΟΥΣΑ  

Αναχώρηση ώρα 06.00.  μέσω Εγνατίας οδού περνάμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων και μέσω Κεσσάνης, Μαδύτου, διέλευση των στενών του Ελλησπόντου.  Φτάνουμε στην Καλλίπολη, διάπλους του στενού των Δαρδανελίων.  Περνώντας την Λάμψακο, Πηγές, Αρτάκη, Πάνορμο φτάνουμε στην Προύσα.  Θα γνωρίσουμε την καταπράσινη Προύσα, στους πρόποδες του Ολύμπου της Βιθυνίας, την πρώτη οθωμανική πρωτεύουσα.  Μαυσωλεία τεμένη, ιεροδιδασκαλεία παλιά γραφικά σπίτια σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του Ολύμπου, το μνημείο του Καραγκιόζη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΠΡΟΥΣΑ – ΙΚΟΝΙΟ  

Μετά το πρωινό αφήνουμε την Προύσα, κατευθυνόμενοι προς το Ικόνιο.  Η πολιτεία της στέπας, μια πόλη με πανάρχαια καταγωγή, πρωτεύουσα του σελτζουκικού Σουλτανάτου του Ρουμ και ιερή πόλη του Σουφισμού, του ονομαστού τάγματος των περιδινούμενων δερβίσηδων.  Στη γειτονική Σύλλη ανάμεσα στις πλαγιές του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Φιλίππου, θα θαυμάσουμε τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Ελένης και τα παλιά ελληνικά σπίτια.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα:   ΙΚΟΝΙΟ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό περιήγηση στην πόλη του Ικονίου επίσκεψη στον Τεκέ – Μοναστήρι του Μεβλάνα, του ιδρυτή του τάγματος, των Περιδινούμενων Δερβίσηδων.  Θα δούμε την μεγάλη αίθουσα με τα κενοτάφια τα κελιά και ένα μικρό εθνογραφικό μουσείο.  Ακολουθώντας μία διαδρομή μέσω Ακσαράυ της αρχαίας Αρχελαιδας σαν σύγχρονο καραβάνι και εμείς φτάνουμε στην Καππαδοκία.   Η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα στο λεκανοπέδιο ανάμεσα στον Αργαίο και το Χασάν Νταγ, όπου η διάβρωση, η βροχή, κι ο αέρας θεϊκοί γλύπτες λάξεψαν ένα τοπίο σεληνιακό.  Κώνοι, πύργοι, πυραμίδες, στενά φαράγγια και βυζαντινοί θησαυροί σε αυτόν τον τόπο πέρασμα πολιτισμών και λαών, πατρίδα Μαρτύρων, Αγίων και Αναχωρητών.  Φτάνουμε στο Προκόπι, την πόλη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.  Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο.  Διανυκτέρευση.  

4η μέρα:   ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ-ΣΙΝΑΣΣΟΣ-ΑΒΑΝΟΣ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μία μοναδική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασσό.  Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.  Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν της αρχές του 20ου αιώνα. Επόμενος σταθμός της η κωμόπολη ΑΒΑΝΟΣ. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργοστάσια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης.  Επίσκεψη στο εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό.  Επόμενη στάση είναι το γραφικό χωριό ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα Περιστεριών. Θα καταλήξουμε στον Πύργο όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά όλη την Καππαδοκία.  Αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια.  Άφιξη στην πόλη των Μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας.  Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, της σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της.  Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο.  Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασσικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες).  Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΓΚΟΡΕΜΕ-ΑΒΑΝΟΣ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΡΒΑΛΗ-ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας.  Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε.  Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δεν πρέπει να χάσετε.  Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές–υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, της Αγίας Βαρβάρας.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πάσαμπαγκ.  Θα συναντήσουμε τις περίφημες νεραιδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Το απόγευμα η ξενάγησή μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής.  Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί.  Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη.  Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΠΡΟΚΟΠΙ-ΜΠΟΛΟΥ

Μετά πρωινό μας λίγος ελεύθερος χρόνος πριν αρχίσουμε το ταξίδι της επιστροφής μας. Περνώντας περιφερειακά την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας Άγκυρα, κατευθυνόμαστε  προς τα βουνά που

περικλείουν τα υψίπεδα της Ανατολίας φτάνουμε στο Μπολού, το βυζαντινό Βιθύνιο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα:  ΜΠΟΛΟΥ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής.  Περνάμε περιφερειακά την Νικομήδεια, τον Χάρακα και φτάνουμε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.  Καταλήγουμε στον Βόσπορο, το θαλάσσιο πέρασμα που χωρίζει δύο ηπείρους και ενώνει δύο θάλασσες, η διηπειρωτική κρεμαστή γέφυρα μας βοηθάει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να χαρούμε κάποιες εικόνες της Βασιλίδας, πριν  συνεχίσουμε μέσω Ραιδεστού για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων.  Μετά τις διαδικασίες των συνόρων και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Κατερίνη όπου φτάνουμε το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ     395,00 € κατ' άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 145,00 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Προύσα.

Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Καππαδοκία.

Μία (1 ) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στο Ικόνιο.

Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων Μπολού.

Ημιδιατροφή.

Τις ξεναγήσεις–περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Συνοδός–αρχηγός του γραφείου μας. 

Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χανουμάκια, αερόστατα, χορός Δερβίσηδων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος πάντα προς όφελος  των εκδρομέων χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό.

Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετο.

Οι θέσεις στο πούλμαν θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής ανά ημέρα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Διαβατήριο καινούριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής του 30%.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κατηγορία:   Οδική

Διάρκεια (ημέρες): 8

Euro αποδεκτό:    Ναι

Διαφορά ώρας:    –

Διεθνείς κωδικοί κλήσης:  0090……….

Νόμισμα: Τουρκική Λίρα    

Ηλεκτρικό ρεύμα: 220 volt

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr