Βαρσοβία - Κρακοβία

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 08:59 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Από 22 έως 27 Νοεμβρίου

Με τον σύλλογο συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας

 

1η μέρα

Συγκέντρωση στο γραφείο μας  04.00 και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Μακεδονία.  Πτήση με την Αegean airlines  για την Βαρσοβία μέσω Αθηνών.  ΄Αφιξη και αναχώρηση για την γνωριμία με την πόλη, που περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της αγοράς, το Βασιλικό ανάκτορο, που αποτελεί δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής και λειτουργεί σαν μουσείο και έδρα της Βουλής Seim.  Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι και την πλατεία του κάστρου PLAC ZAMKOWY, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, από τα ομορφώτερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, το Εβραικό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Καζλόφσκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ και το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του Ανακτόρου Λαζιενσκι.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος διαν/ση.

2η μέρα

Πρωινό και αναχώρηση για την Κρακοβία. Πρώτη μας επίσκεψη το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα στην Τσεστοχόβα, όπου θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι της μονής με την περίφημη εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Μετάβαση στην Κρακοβία τακτοποίηση στο ξςνοδοχείο.  Διαν/ση

3η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην Κρακοβία.  Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον καθεδρικό Ναό με τους βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία.  Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε,  όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων.  Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην υπέροχη πόλη, περπατήστε στην KAZIMIERZ,  την πιο trendy γειτονιά, στα νοτιοανατολικά της Παλιάς Πόλης, η οποία φιλοξενούσε επί αιώνες την εβραική κοινότητα.  ΄Εμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας *Η λίστα του Σίντλερ * η συγκεκριμένη γραφική συνοικία, αν και συνδεδεμένη με φρικιαστικές μνήμες του παρελθόντος αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ζωντανά  spot για νυχτερινή ζωή στην πόλη με υπέροχες γκαλερί, μουσεία, καφέ και εστιατόρια. Διαν/ση

4η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επόμενη επίσκεψη μας στο Αουσβίτς ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που βρήκαν τον θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Το Αουσβίτς αποτελούνταν από πολλές μονάδες η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπρενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν από εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν.  Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.  Στη συνέχεια αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βελίσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την UNESCO. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια τους διαδρόμους  περίπου 300 km εκ των οποίων τα 3.5 km είναι επισκέψιμα, που βρίσκονται σε βάθος από 64 εως 135 μέτρα. Στις υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία.  Επιστροφή στην Κρακοβία χρόνος ελεύθερος Διαν/ση.

5η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βαρσοβία. ΄Αφιξη το μεσημέρι και θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στην κοντινή Ζελάσοβα Βόλα, τη γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν.  Θα έχουμε επίσκεψη στο σπίτι μουσείο που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός και χρόνο για γνωριμία με την πόλη.  Επιστροφή στην Βαρσοβία, διαν/ση

6η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου στις 10.45 πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών με πτήση της Aegean airlines.  ΄Αφιξη και μεταφορά με το λεωφορείο στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  750.00  ευρώ  το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  145.00  ευρώ

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Μεταφορά με πούλμαν Κατερίνη – Αεροδρόμιο Μακεδονία- Κατερίνη
 • Αεροπορικά εισιτήρια Θες/νίκη Αθήνα Βαρσοβία με επιστροφή με την Aegean airlines
 • Μετακινήσεις μεταφορές όπως το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις με επίσημο ξεναγό όπως το πρόγραμμα στα Αλατορυχεία και το Αουσβίτς
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 και  5  αστέρων με πρωινό σε μπουφέ
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Είσοδοι μουσείων, κάστρων , πάρκων  και θεαμάτων, τοπικοί φόροι και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημείωση:

 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο.  Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

Οι πτήσεις μας

 • 22 Νοεμβρίου  Θεσσαλονίκη Αθήνα Α3 7101  06.30-07,25
 • 22 Νοεμβρίου  Αθήνα Βαρσοβία       Α3 860    08.25-10.00
 • 27 Νοεμβρίου  Βαρσοβία Αθήνα       Α3 861    10.45-14.15
 • 27 Νοεμβρίου  Αθήνα Θεσσαλονίκη Α3 7118  15.30-16.25

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

 • Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.
 • Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.
velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr