Πανόραμα Δαλματικών Ακτών

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 09:04 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

ΖΑΓΚΡΕΠ – ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΤΡΟΓΚΙΡ ΣΠΛΙΤ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ –  ΚΟΤΟΡ ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ

(ΜΟΣΤΑΡ προαιρετική)

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017

1η μέρα:  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΖΑΓΚΡΕΠ 

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:00 για τον προορισμό μας, που είναι το Ζάγκρεπ.  Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό (περνάμε περιφερειακά από Σκόπια – Νίς – Βελιγράδι) φθάνουμε το βράδυ στην όμορφη πόλη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.    Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΖΑΓΚΡΕΠ – ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ (περιοχή )

Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία σύντομη περιήγηση στην πανέμορφη πόλη.  Θα δούμε την πλατεία Αγ. Μάρκου, το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, το Προεδρικό μέγαρο, την Βουλή κ.α.  Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τις λίμνες Πλιτβιτσε με το εθνικό πάρκο, τις δεκαέξι λίμνες που βρίσκονται κάτω από την προστασία της Unesco και βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο μεταξύ τους.  Ακολουθεί 2ωρο περίπου περπάτημα (όσοι μπορούν) για να απολαύσουμε και να θαυμάσουμε τους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράκτες με τα καταγάλανα νερά και την σύνδεση μεταξύ τους.  Κατόπιν συνεχίζουμε για το Ζαντάρ.  Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης που πρωτοκατοικήθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ.  Η πόλη έχει έντονο μεσαιωνικό χρώμα και θα θαυμάσουμε το ναό του Αγίου Ντονάτου (οκτάγωνος Πυργωτός ναός του 9ου αιώνα π.Χ.) με εντυπωσιακό καμπαναριό, το ναό της Αγίας Αναστασίας και βεβαίως την Ρωμαϊκή αγορά καθώς και την πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι.  Γοητευμένοι ξεκινάμε για το ξενοδοχείο.  Τακτοποίηση.  Δείπνο.   Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΖΑΝΤΑΡ (περιοχή) – ΣΠΛΙΤ - ΝΕUM

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική παραλιακή πόλη. την  μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελένιων» Δαλματικών ακτών, το Σπλίτ.  Περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού καθώς και τον Καθεδρικό ναό που αποτελεί το Μαυσωλείο του Διοκλητιανού.  Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία).  Συνεχίζουμε για το Νeum( πόλη της Βοσνίας). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση. 

4η μέρα:NEUM-  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-NEUM

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ πόλη προστατευόμενη από την UNESCO και  ξεκινάμε την περιήγησή μας, θα περπατήσουμε στην Πλάτσα Στράντουν, τον κεντρικό πεζόδρομο και θα θαυμάσουμε το Παλάτι Σπόντζα, την Κρήνη του Ονούφριου, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, το Ανάκτορο του Βενετσιάνου διοικητή, το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βλάσιου, την Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία, τα μοναστήρια των Φραγκισκανών και των Δομινικανών για να καταλήξουμε στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι.  Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την μεσαιωνική πόλη η οποία  χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές 68% των κτιρίων.  Δείπνο.  Ελεύθερο βραδινό.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα:  ΝEUM – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ Ή ΤΙΡΑΝΑ

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε για το Κότορ, κτισμένο στο μοναδικό Μεσογειακό Φιόρδ μέσα στον κόλπο.  Θα περιηγηθούμε στην παλαιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλαιά αριστοκρατικά σπίτια.  Συνεχίζοντας για τις ομορφότερες περιοχές των ακτών της Δαλματίας, την κοιλάδα Κονάβλε φθάνουμε στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδιές, παραλίες όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν το οποίο θα δούμε από ψηλά (από τον εθνικό δρόμο).  Διανύοντας ένα τμήμα του Μαυροβουνίου, φθάνουμε στην πρωτεύουσα Μπουντοκόριτσα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση.  Βραδινό φαγητό.  Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΜΠΟΥΝΤΟΚΟΡΙΤΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για Αλβανία από την περιοχή Σκόνδρα (πόλη και ομόνυμη λίμνη), για να καταλήξουμε το μεσημέρι στα Τίρανα  σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο.  Θα εντυπωσιαστούμε από τα αναπαλαιωμένα κτίρια που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό μέγαρο, το Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου (εγκαινιάσθηκε  1 Ιουλίου 2014), την αρχιεπισκοπή Αλβανίας,  Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και να γνωρίσουμε μόνοι μας την πόλη.  Δια μέσου  Ελμπασάν – Κορυτσάς φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλοπηγής.  Μετά τον τελωνειακό έλεγχο αναχώρηση για Κατερίνη.  Άφιξη αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  350.00  € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  120.00  €

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 και  4 αστέρων.
  • Ημιδιατροφή κατά την παραμονή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά και 5 βραδινά).
  • Τις περιηγήσεις, ξεναγήσεις του προγράμματος.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν πραγματοποιηθεί η προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) 140 χλμ. τροποποιείται το πρόγραμμα. Κόστος με minimum 30 άτομα : 15,00 €

Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί η προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ.  Επιλέξτε το νησί Lokrum όπου ναυάγησε σύμφωνα πάντα με την τοπική παράδοση ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ο Α΄ ο Λεοντόκαρδος και θα θαυμάσουμε την θέα των υπολοίπων νησιών, τις βίλες κ.α.

Για τις λίμνες Πλιτβιτσε χρειάζεται ελαφριά ενδυμασία – παπούτσια – ρούχα – νερό.  Για το περπάτημα ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2 ώρες (οι ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουν την 2ωρη πεζοπορία).

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο.  Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λουτρά Πόζαρ - Άγιος Αθανάσιος Ιωάννινα »