Μεγάλος γύρος της Κρήτης

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 09:04 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ- ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΟΥΝΤΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ-ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

ΧΑΝΙΑ-ΜΑΛΕΜΕ-Μ. ΠΡΕΒΕΛΗΣ

ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας  ώρα 14.00.  Δια μέσου εθνικής οδού και κάνοντας καθ’ όδον τις απαραίτητες στάσεις για καφέ ξεκούραση φαγητό, φθάνουμε αργά το απόγευμα στον Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες, ολονύκτιο ταξίδι.  Διανυκτέρευση. 

2η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Άφιξη το πρωί στο Ενετικό λιμάνι του Ηράκλειου, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και ξεκινούμε για την πρώτη γνωριμία με την  Κρητική πρωτεύουσα.  Θα δούμε την πλατεία Ελευθερίας στο ιστορικό κέντρο, όπου και θα πάρουμε το πρωινό μας καφεδάκι, την παλαιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Απόστολου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια, και το αρχαιολογικό μουσείο. Στην συνέχεια ξενάγηση στην Κνωσό, κέντρο του Μινωικού πολιτισμού (ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα). Το 1910 περίπου ο άγγλος Εβανς αποκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς, με έξοχες τοιχογραφίες, αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Το μεσημέρι μετάβαση στο ξενοδοχείο.  Τακτοποίηση.  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, μπάνιο. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον λόφο Μαρτινέγκο, όπου βρίσκεται ο τάφος του μεγάλου κρητικού συγγραφέα Καζαντζάκη. Δείπνο στο ξενοδοχείο ελεύθερο βραδινό ή προαιρετική διασκέδαση στον Αρόλιθο ή στην Ανώπολη με κρητικό πρόγραμμα και ζωντανή μουσική.  Διανυκτέρευση.

3η  μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΙΣΤΟ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ – ΜΑΤΑΛΑ-ΑΝΩΓΕΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την επίσκεψή μας στη νότια Κρήτη. Πρώτος σταθμός η Φαιστός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση μινωικό ανάκτορο (8400 τ.μ.).  Συνεχίζουμε για  Παναγία Καλυβιανή στη Μεσσαρά, γιορτάζει στις 15 Αυγούστου και είναι ένα από τα σημαντικότερα  Χριστιανικά κέντρα της Ν. Κρήτης.  Στη συνέχεια αναχώρηση για Μάταλα.  Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, ξεκούραση στην θαυμάσια παραλία, από τις ωραιότερες της Κρήτης και κέντρο χιπισμού της δεκαετίας 1960 – 70.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξεκούραση.  Το βράδυ αναχώρηση για τα Ανώγεια σε υψόμετρο 740 μέτρων στον Ψηλορείτη, κέντρο επαναστατών στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πυρήνας αντίστασης κατά των Γερμανών στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο γεγονός που προκάλεσε το ολοκαύτωμα του χωριού τον Αύγουστο του 1944.  Χωριό με μεγάλη μουσική παράδοση (εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης).  Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και διασκέδαση σε κάποια ταβέρνα.  Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ  

Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα την νοτιότερη πόλη της Ευρώπης αφού πρώτα επισκεφθούμε το γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.  Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι και καφέ. Επόμενη στάση μας στον γραφικό Άγιο Νικόλαο στον κόλπο του Μιράμπελου.  Κτισμένος στη θέση της αρχαίας Λατούς, λιμάνι με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με πολλά καφέ εστιατόρια ξενοδοχεία τουριστικά σκάφη. Πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε μια στάση στην πανέμορφη Ελούντα.    Επιστροφή στο Ηράκλειο.  Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ–Μ. ΑΡΚΑΔΙΟΥ – Μ. ΠΡΕΒΕΛΗ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΧΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για την ιστορική Μονή Αρκαδίου που αποτελεί ιερό σύμβολο της ελευθερίας. Αποτελείται από φρουριακό συγκρότημα, ξενώνες, τραπεζαρία, κελάρια, πυριτιδαποθήκη.  Το καθολικό είναι δίκλιτη βασιλική αφιερωμένο στον ΄Αγιο Κωνσταντίνο και στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.  Στις 7-9 Νοεμβρίου γίνονται εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος της Μονής το 1866, όπου ο ηγούμενος Γαβριήλ ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη της.  Αφού κάνουμε μία μικρή στάση για λίγη ξεκούραση, κατευθυνόμαστε προς νότο στο Λιβυκό πέλαγος για να δούμε και να προσκυνήσουμε την ιστορική Μονή Πρέβελη, που περιλαμβάνει δύο βασικά κτιριακά συγκροτήματα.  Το κάτω Μοναστήρι  (Μονή Αγ. Ιωάννη Προδρόμου) που σήμερα είναι εγκαταλειμμένο και την Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου που είναι μεγάλο κτιριακό συγκρότημα με εξαιρετική θέα στο Λιβυκό πέλαγος αλλά και πλούσιο σε κειμήλια, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να δει στο μουσείο της Μονής.  Σημαντικό κέντρο εξεγέρσεων το 1821, 1866 καθώς στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο όπου ήταν καταφύγιο συμμάχων που φυγαδεύτηκαν με υποβρύχια από ακτές του Λιβυκού Πελάγους.  Συνεχίζουμε για Σπηλί, όμορφο κεφαλοχώρι με άφθονα νερά όπου οι Ενετοί αξιοποιώντας τα νερά προίκισαν το χωριό με μία από τις πιο εντυπωσιακές Κρήνες.  Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικά) και αναχώρηση για Ρέθυμνο.  Άφιξη στην γραφική πόλη με το ενετικό φρούριο στο λιμάνι (Φορτέτζα).  Λίγος χρόνος στους εκδρομείς και συνεχίζουμε για τα Χανιά.  Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο.  Ελεύθερο βραδινό στην γραφική πόλη με το πανέμορφο Ενετικό λιμάνι, το φρούριο Φιρκά (ναυτικό μουσείο).  Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΧΑΝΙΑ – ΜΑΛΕΜΕ – ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση με το πούλμαν για την γνωριμία μας με τον Νομό Χανίων. Θα  ξεκινήσουμε από το Ακρωτήρι, Χερσόνησος ανατολικά της πόλης των Χανίων και θα προσκυνήσουμε τους τάφους των Βενιζέλων, στον λόφο του προφήτη Ηλία.  Η θέα προς την πόλη μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. Συνεχίζουμε  περνώντας από την συνοικία Χαλεπά όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκηπα Γεωργίου, το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου.  Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό, συνεχίζουμε την περιήγησή μας μέχρι το Μάλεμε, όπου θα επισκεφθούμε  το γερμανικό νεκροταφείο.  Επιστροφή στα Χανιά και χρόνος ελεύθερος.  Διασχίζοντας την όμορφη κωμόπολη Κίσσαμος (Καστέλι) με τον εύφορο κάμπο τις ελιές τα αμπέλια, καταλήγουμε στον τουριστικό οικισμό Φαλάσαρνα με εκτεταμένη αμμουδερή παραλία και γαλαζοπράσινα νερά.  Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό (προαιρετικά)  επιστροφή στο λιμάνι της Σούδας.  Τακτοποίηση στις καμπίνες, ολονύκτιο ταξίδι.

7η μέρα:  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού διασχίζουμε την παραλιακή λεωφόρο και το ιστορικό κέντρο του Πειραιά, κατευθυνόμαστε δια μέσου λεωφόρου Συγγρού για το ιστορικό κέντρο των Αθηνών θα κάνουμε μία στάση στο ιστορικό κέντρο (Βουλή) για πρωινό καφεδάκι και ελεύθερος χρόνος (Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι).  Στη συνέχεια και αφού κάνουμε μία σύντομη περιήγηση (Βουλή, Μητρόπολη, Σύνταγμα, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Σοφίας, Παναθηναϊκό στάδιο) αναχωρούμε για Κατερίνη κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις.  Άφιξη το απόγευμα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  370,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 120,00 € (στο ξενοδοχείο και όχι στις καμπίνες)

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 – 12 ΕΤΩΝ 10 % ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Διαφορά από τετράκλινη σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα  ΑΒ2  40 ΕΥΡΩ το άτομο

Διαφορά από τετράκλινη σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα   Α2   60  ΕΥΡΩ το άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας με κλιματισμό. 
 • τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείo 3* αστέρων Superior στο Ηράκλειο και μία (1) διανυκτέρευση στα Χανιά σε ξενοδοχείο 4* αστέρων.
 • Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 βραδινά).
 • Εισιτήρια φέρυ – μπωτ Πειραιάς – Ηράκλειο  και  Χανιά – Πειραιάς σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) τουριστικής θέσης (κοιμούνται 4 άντρες ή 4 γυναίκες ή 2 γνωστά ανδρόγυνα).
 • Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός στην Κνωσό και στο Μουσείο του Ηρακλείου
 • Ασφάλεια αστικής-επαγγελματική ευθύνης.
 •  Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, εισόδους μουσείων και νυχτερινών κέντρων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
 • Το πρόγραμμα εκτελείται και αντίστροφα

ΩΡΕΣ ΠΛΟΙΟΥ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

25/08/2017

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ANEK-SUPERFAST

21:00

06:00

30/08/2017

XANIA-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ANEK-SUPERFAST

21:00

06:00

 • Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης  έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.
velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr