6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 09:12 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

1η μέρα: Θεσσαλονίκη - πτήση προς Τελ Αβίβ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 12:00 και μεταφορά για το  αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης . πτήση προς Αθήνα στις 15.00 μ.μ., άφιξη στις 15.55 μ.μ. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00.  Άφιξη στις 19.00 στο αεροδρόμιο Ben Gurion. Διαδικασίες διαβατηρίων, αποσκευές και επιβίβαση στο πούλμαν.  Πρώτο μας προσκύνημα θα είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στη Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ιερουσαλήμ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου. Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού, στην Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο,  αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Ακολουθεί έπειτα η Προβατική Κολυμβήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης. Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, και στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Τέλος, μετάβαση  στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και στην κορυφή της Μικρής Γαλιλαίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνισή Του στους μαθητές, μετά την Ανάσταση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.  

3η μέρα:Ιερουσαλήμ - Βηθλεέμ

Αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την  Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο  του Χριστού. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και συνεχίζουμε με το Κατά Μόνας, όπου ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Μετάβαση στον Ναό της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα οστά των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ. Επίσκεψη στην πόλη της Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Σαμάρεια

Πρωινό και αναχώρηση για την   Βηθανία,  όπου Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδελφών του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο τον Χοζεβά στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό μέρος που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών». Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και τη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Τέλος αναχωρούμε για την περιοχή της Σαμάρειας, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγία Φωτεινή). / Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα:Ιερουσαλήμ - πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται το Υπερώον, στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο εκοιμήθη η Παναγία.  Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Επίσκεψη στα Μοναστήρια εντός της παλιάς πόλης, μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας, της Μεγάλης Παναγίας, Τιμίου Προδρόμου. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα στις 19.20 η ώρα, άφιξη στις 21.20. και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με την πτήση των 23.00, άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 23.55 η ώρα, μεταφορά στην Κατερίνη  με το πούλμαν.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 755,00 € το άτομο σε δίκλινο και τρίκλινο

Διαφορά μονόκλινου 100,00 €

Φιλοδωρήματα 10,00€ υποχρεωτικά για όλο το ταξίδι

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean airlines Θες/νίκη –Αθήνα –Τέλ Αβίβ
 • Μεταφορά με πούλμαν Κατερίνη- Αεροδρόμιο Μακεδονία - Κατερίνη
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House) στο Χωριό των Ποιμένων
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά. 
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.
 • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή των 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών έκαστος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14
 • *Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.
 • *Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.
 • Κρατήσεις με προκαταβολή €250 το άτομο.
velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr