3ήμερη εκδρομή στη Βυζαντινή Αλβανία

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

ΚΟΡΥΤΣΑ – ΤΙΡΑΝΑ - ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ

ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Το ταξίδι στην Αλβανία αποτελεί μία σπάνια και ασύγκριτη εμπειρία.  Ο κάθε επισκέπτης όμως πρέπει να εξοπλιστεί με διάθεση, εξερευνώντας τα μοναδικά φυσιολατρικά τοπία, παραδοσιακές πόλεις πλημμυρισμένες από έντονο βυζαντινό χρώμα.  Είναι άδικα παρεξηγημένος τόπος, που πρέπει να γνωρίσετε αλλά και με μία δόση επιφυλακτικότητας.

1η μέρα:   Κατερίνη – Κορυτσά - Τίρανα

Αναχώρηση ώρα 06:00 μπροστά από  το γραφείο μας.  Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή δια μέσω Εγνατίας οδού φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής.  Μετά την τελωνειακή διαδικασία και λίγο χρόνο στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, σε απόσταση 25 χλμ. περίπου φθάνουμε στη γραφική και ιστορική Κορυτσά (KORCA).  Θα επισκεφθούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό που εγκαινιάσθηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Αναστάσιο.  Χρόνος ελεύθερος για καφέ και αναχώρηση για την πόλη του Πόγραδετς που είναι κτισμένη στην όχθη της λίμνης της Οχρίδας.  Απέναντί μας η πόλη της Οχρίδας και η Στρούγκα.  Συνεχίζουμε για Ελμπασάν, μια πόλη περίπου 80.000 κατοίκων με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο.  Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο κάστρο της πόλης που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της και αναχώρηση για τα Τίρανα.  Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.  Ελεύθερο βραδινό.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα –Δυρράχιο – Κλεισούρα – Αγ. Σαράντα

Πρωινό και επίσκεψη στην εκκλησία της Αρχιεπισκοπής την Ανάσταση του Κύριου στο κέντρο τον Τίρανων και ξεκινάμε την περιήγηση της πρωτεύουσας της Αλβανίας, με το λεωφορείο. Θα δούμε την κεντρική πλατεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Συνεχίζουμε για  Δυρράχιο (Durrës), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Το πιο σημαντικό αξιοθέατό της είναι το 20.000 θέσεων ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε κατά το 2ο μ. Χ. αιώνα.  Περνώντας από πόλεις της κεντρικής Αλβανίας, Καβάγια, Λούσνια, Φιέρι, φθάνουμε στο Τεπελένι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του, τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο κοντά στην τοποθεσία ΥΨΩΜΑ 731, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες αυτού του ηρωικού έπους του 1940-1941.  Θα φθάσουμε μέχρι την Κλεισούρα πολύ κοντά προς τα ελληνικά σύνορα πίσω από τον Γράμμο, θα προσκυνήσουμε τα οστά των πεσόντων του 1940-41.  Συνεχίζουμε για  Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914).  Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.  Συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου θα κάνουμε ένα Τρισάγιο (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) εις μνήμη των πεσόντων προγόνων μας κατόπιν συννενοήσεως με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου.  Μετά από διαδρομή μίας ώρας περίπου θα φθάσουμε στην πανέμορφη και ιδιαίτερη πόλη των Αγίων Σαράντα (Saranda).  Παραλιακή πόλη απέναντι από την Κέρκυρα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό.  Προαιρετική διασκέδαση με ζωντανή δημοτική μουσική.  Διανυκτέρευση.  

3η ημέρα: Αγ. Σαράντα–Βουθρωτό–Σύνορα Μαυροματίου–Ηγουμενίτσα–Κατερίνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και όσοι θέλουν μπορούν να προσκυνήσουν στην εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους πριν την αναχώρηση μας. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού.  Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992 και από τον παγκόσμιο οργανισμό του RAMSAR ως βιότοπος.  Η αρχαία πόλη  είναι κτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι στην περιοχή Χαονίας της Κεστρίνης, δίπλα στη διώρυγα Βίβαρι που συνδέει τη λίμνη του Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας.  Η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια και το Βουθρωτό αποτέλεσε ρωμαϊκή αποικία και έδρα χριστιανικής επισκοπής. Επίσκεψη του  ιερού  του  Ασκληπιού  μέσα  σε  ένα  πανέμορφο  δάσος, υδροβιότοπο  στο  κέντρο  της  λιμνοθάλασσας. Επιστρέφουμε στους Αγ. Σαράντα, πόλη χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά) και διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά φθάνουμε στα σύνορα Μαυροματίου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Ελλάδα και συνεχίζουμε μέσω Ηγουμενίτσας, Εγνατίας οδού (στάσεις καθ’ οδόν) για την πόλη μας.  Άφιξη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   120€ κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  50€

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων.

Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 βραδινά).

Τις περιηγήσεις, ξεναγήσεις του προγράμματος.

Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο.  Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Ακύρωση έξι (5) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απόκριες σε Αθήνα - Πάτρα