Γύρος Λίμνης Κερκίνης - Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου (Ακριτοχώρι) - Σέρρες

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση ώρα 07:45. Δια μέσου Εθνικής οδού και Θεσσαλονίκης θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο ύψος του χωριού Λιθότοπος Σερρών δίπλα στη μαγευτική (τεχνητή) λίμνη Κερκίνη που αποτελεί την αφετηρία για τον υδροβιότοπο, παρέχοντας στον επισκέπτη ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναψυχής (βαρκάδα αν το επιτρέπουν οι συνθήκες) πεζοπορία κ.λ.π. Χρόνος ελεύθερος για καφέ (εμείς προτείνουμε το Ερωδιός) και συνεχίζουμε τον γύρο της λίμνης που προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ.

 

Η διαδρομή δίπλα στην λίμνη είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Επόμενη στάση μας το προσκύνημα στους καταπράσινους πρόποδες του Μπέλες βορειοδυτικά του Ακριτοχωρίου, το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου. Θυμίζει έντονα το Άγιον Όρος, αφού είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος. Επιστρέφουμε στο χωριό Κερκίνη (για φαγητό) με πρόσβαση στην ομώνυμη λίμνη, γνωστό για τις ψαροταβέρνες. Εμείς προτείνουμε το Οικοπεριηγητής. Τελευταία μας στάση αργά το απόγευμα στην πόλη των Σερρών, διοικητικό, οικονομικό κέντρο με αξιόλογο ιστορικό παρελθόν. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο με τους γραφικούς πεζόδρομους για καφέ και να γευτούμε τους παραδοσιακούς Ακανέδες. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    18,00 € κατ’ άτομο

Παιδιά εως 12 ετών: 15,00€

ΠΑΡΟΧΕΣ

  1. Μεταφορά με πούλμαν.
  2. ΦΠΑ
  3. Αρχηγό συνοδό του γραφείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής όταν χρειάζεται διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες πάντα προς όφελος των εκδρομέων
  • Η ημερήσια εκδρομή δεν πρέπει να ξεπερνά το 12ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ανάπτυξης.