Μετέωρα - Ελάτη - Περτούλι - Νεραϊδοχώρι - Τρίκαλα

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση ώρα 07:30. Διασχίζοντας την Εθνική οδό, παρακάμπτοντας την γραφική κοιλάδα των Τεμπών, από τα υπερσύγχρονα τούνελ θα κάνουμε την πρώτη μας στάση έξω από την Λάρισα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα. Αυτή η Μοναστική Πολιτεία των Βράχων όπου αποτελούσε το μεγαλύτερο και σημαντικό ιερό μετά το Άγιο Όρος, Ορθόδοξο Μοναστικό κέντρο του Ελλαδικού χώρου.

 

Θα επισκεφθούμε ή την Ι .Μονή Μεγάλου Μετεώρου (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) ή Βαρλαάμ (Αγίων Πάντων). Επόμενος προορισμός μας η Ελάτη, ένα από τα ομορφότερα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας στις πλαγιές του όρους Κόζιακας. Στην διαδρομή αξίζει να επισκεφθείτε την Πύλη όπου ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί τον ιστορικό ναό της Πόρτα Παναγίας, την μονότοξη πέτρινη γέφυρα του Πορταικού ποταμού. Αφού περάσουμε τα πανέμορφα και ειδυλλιακά λιβάδια του Περτουλίου, όπου κάνουν το ετήσιο αντάμωμα οι Σαρακατσαναίοι από όλη την Ελλάδα, θα πάρουμε το μεσημεριανό μας φαγητό στο γραφικό Νεραϊδοχώρι στην γραφική ιστορική ταβέρνα «ΝΙΑΒΗΣ». Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για τα Τρίκαλα. Οι πολλές πλατείες, πεζόδρομοι και ο ποταμός Ληθαίος ενθουσιάζουν τον επισκέπτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή στην Κατερίνη.       

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:    18,00 € κατ’ άτομο

Παιδιά έως 12 ετών:  15,00€

ΠΑΡΟΧΕΣ

  1. Μεταφορά με πούλμαν.
  2. ΦΠΑ
  3. Αρχηγό συνοδό του γραφείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής όταν χρειάζεται διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες πάντα προς όφελος των εκδρομέων
  • Η ημερήσια εκδρομή δεν πρέπει να ξεπερνά το 12ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ανάπτυξης.