Αυτοκρατορικό Μαρόκο

maroxo

ΑΠΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 

ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

1η μέρα: 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΑΚΕΣ-ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στις 05.00 στο γραφείο μας και με το πούλμαν μεταφορά στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση για Μαρακές μέσω Αθηνών με την Aegean airlines. Άφιξη, παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση οδικώς για Καζαμπλάνκα. Θα ξεκινήσουμε την .περιήγηση της πόλης που αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Θα επισκεφθούμε την κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική πρεσβεία, το Δημαρχείο, την πλατεία των Ηνωμένων εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο δείπνο και Διαν/ση.

 

2η μέρα: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ ΡΑΜΠΑΤ ΜΕΚΝΕΣ ΦΕΖ

Πρωινό, και θα επισκεφθούμε το τζαμί Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά του μουσουλμανικού κόσμου και πριν αναχωρήσουμε για το Ραμπάτ θα περιηγηθούμε στην πλούσια συνοικία ΄Ανφα, με τον Ιππόδρομο και τα γήπεδα Γκόλφ. Αμέσως μετά ξεκινούμε για την διοικητική πρωτεύουσα της χώρας το Ραμπάτ, το οποίο απέχει από την Καζαμπλάνκα 95 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθούμε εξωτερικά το ανάκτορο του Βασιλειά Μωχάμετ του 6ου, το μαυσωλείο του Μωχάμετ του 5ου που είναι γνωστό και ως

Το Ταζ Μαχάλ του Μαρόκου, τον πύργο του Χασάν και θα καταλήξουμε στην Κάσμπα Ουντάια, που παίρνει το όνομά της από την ομώνυμη αραβική δυναστεία του 11ου αιώνα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα τσάι με μέντα και τα χαρακτηριστικά γλυκά της περιοχής που ακούν στο όνομα το *κέρατο της γαζέλας*. Αναχωρώντας περνάμε από την περιοχή Σουισυ με τις πρεσβείες και συνεχίζουμε για την Μεκνές.Πρόκειται για μία από τις πρώην αυτοκρατορικές πρωτεύουσες της χώρας που έζησε το απόγειό της κατά τον 17ο αιώνα, θα περάσουμε από την πύλη της Πέμπτης που παίρνει το όνομά της από το γεγονός πως εκεί γινόταν κάθε Πέμπτη η αγορά από την Εβραική συνοικία και θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ στην άκρη της πλατείας δεσπόζει η μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ ελ Μανσούρ που οδηγούσε στο παλάτι του Μουλά Ισμαήλ. Λίγος χρόνος ελεύθερος για μια περιήγηση στην αγορά και αναχώρηση για την Φέζ αφού περάσουμε από την υπέροχη δεξαμενή Αγκντάλ και τις σιταποθήκες του Μουλά Ισμαήλ. ΄Αφιξη στη Φεζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο διανυκτέρευση.

3η μέρα 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΦΕΖ

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην Μέκκα του Μαρόκου, μιας και πρόκειται για την κατ΄εξοχήν ιερή πόλη της χώρας, θεμελιώθηκε το 791 μ.χ. από τον Μουλά Ιντρίς τον 1ο τον ιερό άνδρα του Μαρόκου. Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από το ανάκτορο των Μερινιδών , την δυναστεία που προσέδωσε αίγλη και κύρος στην Φεζ. Είναι το παλαιότερο ανάκτορο του Μαρόκου και καλύπτει μια επιφάνεια 800ων εκταρίων (εξωτερικά). Συνεχίζουμε με την εβραική συνοικία Μελλάχ, μία από τις ωραιότερες και πλουσιότερες της χώρας και καταλήγουμε στην Μεντίνα που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για έναν πραγματικό λαβύρινθο με 9202 σοκάκια, μέσα στον οποίο θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, έδρα του μουσουλμανικού Πανεπιστημίου της Φέζ που ιδρύθηκε στον 10ο αιώνα και είναι ίσως το παλαιότερο του κόσμου, το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς του 2ου και την μεδρέσα Μπου Ινανία. Μέσα στην μεδίνα εφόσον υπάρχει χρόνος θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και τα βυρσοδεψία, που λειτουργούν ακόμη με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπάτσα. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερινιδών. Το απόγευμα ελεύθερο. Μετά το δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΦΕΖ-ΙΦΡΑΝ-ΜΠΕΝΙ ΜΕΛΛΑΛ-ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό. Η σημερινή μας διαδρομή νοτιοανατολικά από την οροσειρά του Άτλαντα με στόχο το Μαρρακές (διαμέσου Ifran χωριό που θεμελιώθηκε από τους Γάλλους το 1929 για να γίνει σταθμός αναψυχής για τις οικογένειές τους, Μπενί Μελλάλ μια όμορφη αγροτική πόλη) όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Το Μαρακές εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη. Ο μιναρές Κουτουμπία-σύμβολο της πόλης, το παλάτι Ελ Μπαχία δηλαδή το παλάτι της ευνοούμενης που έχει κτιστεί προς τα τέλη του 19ου αιώνα και το μουσείο Νταρ Σι Σαιντ, ένα πανέμορφο ανάκτορο που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και όχι μόνο. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμσά Ελ Φνα ή αλλοιώς *Πλατεία των θαυμάτων*. Σύμφωνα με την Ουνέσκο η πλατεία αποτελεί αριστούργημα παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι σύμβολο του Μαρακές και είναι εκεί όπου καθημερινά εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, σαγηνευτές φιδιών, παραμυθάδες και οι μάγγισες , οι νερουλάδες, οι απαιτητικές μαιμούδες και τους κάθε λογής πραματευτάδες είναι τα πιο σημαντικά από όσα θα δούμε. Οι κήποι Μαζορέλ (τώρα ιδιοκτησία του Υβ σεν Λοράν) ένα είδος παράδεισου σε μινιατούρα. είναι τα πιο σημαντικά από όλα όσα θα δούμε. Απόγευμα ελεύθερο. Ακολουθεί προαιρετική φολκλορική βραδιά (fantasia show με ποτό). Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΡΙΚΑ-ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Επίσκεψη στην Κοιλάδα της Ουρίκα. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί απογευματινή βόλτα με το πούλμαν γύρω από τα τείχη του Μαρρακές ως το φοινικόδασος, γνωστό για το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: 31 ΜΑΡΤΙΟΥ-1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΡΑΚΕΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη πόλη του Μαρακές μέχρι το μεσημέρι όπου θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στις 17.00 για την Αθήνα. ΄Αφιξη στις 23.00, παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με το πούλμαν για την Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:       1130,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 320,00 €

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Μεταφορά με πούλμαν Κατερίνη – Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
  • Μεταφορά με πούλμαν Αεροδρόμιο Αθηνών - Κατερίνη
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean airlines μέσω Αθηνών με 1 αποσκευή 20 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά
  • 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων όπως το πρόγραμμα.

 Ημιδιατροφή.

Όλες οι μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές και κλιματιζόμενο πούλμαν.

Είσοδοι στους χώρους επίσκεψης.

  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φόροι αεροδρομίων

Υπηρεσίες τοπικού συνεργάτη

Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.

 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

 Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Προαιρετικές εκδρομές και προσωπικά έξοδα.
  • Φιλοδωρήματα 20 ευρώ το άτομο

ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΠΤΗΣΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

25/03/2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Α3 7103

07.20

08.10

25/03/2020

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Α3 738

09:15

12.45

31/03/2020

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Α3 739

17.00

23.00

*Για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στη χώρα προορισμού. Για τους κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων δεν απαιτείται βίζα εισόδου. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων παρακαλούνται να συμβουλεύονται την πρεσβεία τους εάν χρειάζονται βίζα

*Στις χειραποσκευές φροντίστε να μην έχετε αιχμηρά αντικείμενα (π.χ. ψαλιδάκια, τσιμπιδάκια φρυδιών, λίμες, σουγιάδες κλπ) καθώς και υγρά (αρώματα, σαμπουάν, καλλυντικά, αναψυκτικά κλπ)γιατί θα σας τα κρατήσουν στον έλεγχο.

*Ηλεκτρικό ρεύμα 220 Volt όπως στην Ελλάδα

*Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού

*Το νόμισμα του Μαρόκου είναι το Ντίρχαμ. 1 ευρώ αντιστοιχεί περίπου με 11 Dirhams.

*Το κλίμα του Μαρόκου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι εύκρατο μεσογειακό και οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ίδιες με της Ελλάδος.

*Τα ρούχα που χρησιμοποιείτε στην Ελλάδα είναι τα ίδια που θα χρειαστείτε στο Μαρόκο. Σας συστήνουμε πρακτικά ρούχα και άνετα χαμηλά παπούτσια.

*Το φαγητό στα ξενοδοχεία είναι ευρωπαικής κουζίνας. Το νερό είναι πόσιμο, αλλά συνιστούμε να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Για κράτηση θέσεων απαιτείται προκαταβολή 300 ευρώ. Η εξόφληση 10 μέρες πριν την αναχώρηση