Δαλματικές Ακτές

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 08:17 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ – Λίμνες Πλίτβιτσε- Zάγκρεπ – Βελιγράδι

21 εως 27 Ιουλίου

25 εως 31 Αυγούστου

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Αναχώρηση ώρα 06:00 το πρωί για τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής. Δια μέσω Εγνατίας οδού και περνώντας περιφερειακά την Καστοριά φθάνουμε στα σύνορα Ελλάδος – Αλβανίας. Αφού γίνει ο τελωνειακός έλεχγος θα έχουμε μια μικρή στάση στο μικρό κατάστημα αφορολογήτων ειδών και συνεχίζουμε για Τίρανα. Θα περάσουμε περιφερειακά την Κορυτσά, το Πόγραδετς, το Ελμπασάν και κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Θα κάνουμε μία μικρή περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τον μοναδικό Ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό Μέγαρο, το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια διασχίζοντας ένα τμήμα της Βόρειας Αλβανίας μέχρι την λίμνη Σκόνδρα, και τα σύνορα Αλβανίας Μαυροβουνίου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μποτγκόριτσα ή Μπούτβα. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση. Διασχίζοντας μια θαυμάσια διαδρομή φτάνουμε στη μεσαιωνική Μπούτβα. Θα γνωρίσουμε την παλαιά πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική, θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα μικρά καταστήματα, τις μικρές εκκλησίες. Συνεχίζουμε για Κότορ, πόλη προστατευόμενη από την Ουνέσκο, όπου θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα του 12ου αιώνα και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.   Διασχίζοντας το μεγαλύτερο φιόρδ της Ευρώπης, μετά από αυτό της Νορβηγίας, φτάνουμε αργά το απόγευμα στο γραφικό Ντουμπρόβνικ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία “Ραγκούσα”. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βλασίου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το μεσημέρι για φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο ιστορικό κέντρο και χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για μία όμορφη βραδιά στην γραφική πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ    

Πρωινό και αναχώρηση για το Τρογκίρ μία ιστορική πόλη και λιμάνι των Δαλματικών ακτών της Κροατίας. Η πόλη περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους, όπως και ένα οχυρό σε ένα μικρό νησί. Η ρυμοτομία του νησιώτικου οικισμού χρονολογείται από την Ελληνιστική περίοδο, ενώ οι ρωμανικές εκκλησίες συνυπάρχουν με εξαίρετα κτίρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής από την βενετική περίοδο. Το Τρογκίρ αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο Ρωμανό - γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Συνεχίζουμε για την πόλη του Σπλίτ την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού καθώς και τον καθεδρικό ναό που αποτελεί το Μαυσωλείο του Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία) Μεταφορά στο ξενοδοχείο (προάστιο), Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΠ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ζαντάρ, μια τουριστική παραλιακή πόλη που τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου με το εντυπωσιακό καμπαναριό του , ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας καθώς και η Ρωμαική αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Γεμάτοι με πολύ όμορφες εικόνες αναχωρούμε για τις Λίμνες Πλίτβιτσε. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες. Η διάρκεια της επίσκεψης στις λίμνες με κανονικό περπάτημα είναι 2 ώρες. Χρόνος ελεύθερος για να βγάλουμε φωτογραφίες το πανέμορφο τοπίο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Ζάγκρεπ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινούμε για την περιήγηση της πανέμορφης πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το Δημαρχείο με την πέτρινη Αψίδα, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, το προεδρικό μέγαρο, την Βουλή κ.α. Μετά την περιήγηση θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι κάνοντας καθ΄οδόν τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, και καφέ. ΄Αφιξη το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο ή στην ονομαζόμενη *Σκαντάρλια* μποέμικη συνοικία για διασκέδαση. Η συνοικία αυτή μας θυμίζει μια μικρογραφία της δικής μας Πλάκας στην Αθήνα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινό και αμέσως περιήγηση. Το Βελιγράδι είναι μια πόλη η οποία έχει πολλά μνημεία, κατεστραμμένα από τον πόλεμο και τον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης, το Σερβικό Πατριαρχείο, και το Ναό του Αγίου Σάββα. Επίσης δεν θα παραλείψουμε να δούμε τη φυλακή όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Αυτή η φυλακή βρίσκεται στον πύργο του Νεμπόισα δίπλα στον ποταμό Sava, όπου και πέταξαν το κορμί του μετά την δολοφονία του, (το πτώμα του Ρήγα δεν βρέθηκε ποτέ για την ταφή του). Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση, απέναντι από το πάρκο ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ και ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Ο Ρήγας ήταν οραματιστής της ένωσης των βαλκανικών χωρών. Μετά την περιήγηση λίγος χρόνος ελεύθερος στην πόλη και στο μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα. Αναχώρηση για την επιστροφή αφού κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Διέλευση περιφερειακά από το Νίς , συνόρων Σερβίας Σκοπίων, Κλεισούρας, άφιξη το βράδυ .

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ    

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :               430,00 € κατ’άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ :180,00

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5-12 ΕΤΩΝ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.

2.Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων επιλεγμένα από το γραφείο μας

3.Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία ( 6 πρωινά και 6 βραδινά )

4.Τις περιηγήσεις ,ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

5.Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής .

6.Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

7.Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων ,επιπλέον γεύματα ,ποτά, τα check point στο Ντουμπρόβνικ, τα εισιτήρια για την είσοδο στο πάρκο στις λίμνες Πλίτβιτσε καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
  • Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
  • Αν το επιθυμούν οι ταξιδιώτες μπορεί να πραγματοποιηθεί η προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και θα θαυμάσουμε την θέα των υπόλοιπων νησιών, τις βίλες κ.α. από την θάλασσα.
  • Για τις λίμνες Πλίτβιτσε χρειάζεται ελαφριά ενδυμασία, παπούτσια, ρούχα και νερό. Για το περπάτημα ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2 ώρες (οι ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν

προβλήματα υγείας θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουν την 2ωρη πεζοπορία. Κόστος περίπου 20€ .

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί και αντίστροφα

 

 

Αν γίνη η προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ θα πραγματοποιηθεί την 4η μέρα  Κοστίζει 15 ευρώ το άτομο και πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εκδρομείς διότι είναι 140 χιλιόμετρα παράκαμψη, στην διαδρομή από την μία πόλη στην άλλη.

ΜΟΣΤΑΡ

Πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κτισμένη μέσα σε μία πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα. Γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα Στάρι Μοστ) , που οφείλει και το όνομάτης. Η γέφυρα Στάρι Μόστ κτίστηκε επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας, καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξανακτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.    

 

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 100 ευρώ προκαταβολή.

 

Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα

 

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θάσος Θάσος »