Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Ασιατική πλευρά

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 08:17 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

Το ταξίδι στην Κων/πολη δεν είναι μια απλή τουριστική εμπειρία, γιατί δεν είναι η οποιαδήποτε περιοχή. Είναι η μήτρα από την οποία εκπορεύεται το γένος μας, είναι το άνοιγμα ενός παραθύρου στην ιστορία, από το οποίο παρακολουθείς την παρέλαση των θρύλων, που είναι δεμένη με τις δόξες της φυλής μας. Ο τόπος αυτός υπήρξε κολυμβήθρα του Έθνους για πολλά χρόνια, παρά τις κοσμοϊστορικές μεταβολές. Είναι «ιστορία, παράδοση, προσκύνημα».

 1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση ώρα 05.45 στο γραφείο μας και αναχώρηση. Μέσω Εγνατίας οδού άφιξη στα σύνορα των Κήπων και κάνοντας μία μικρή στάση στα καταστήματα Duty Free κάνουμε την είσοδο μας στην Τουρκία. Δια μέσου Ραιδεστού φθάνουμε το απόγευμα στην Πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την Βασιλεύουσα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ (προαιρετικά)

Πρωινό   και αναχώρηση. Με το πούλμαν θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα μεταβούμε στην Ασία και στο λιμάνι του BOSTANCI όπου θα πάρουμε το καράβι για τα Πριγκηπόννησα. Διασχίζουμε την θάλασσα του Μαρμαρά και προσεγγίζουμε το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πριγκηποννήσων που βρίσκεται στο στόμιο του κόλπου της Νικομήδειας. Πρώτος μας σταθμός το νησί της Χάλκης όπου θα επισκεφθούμε την ιερά Θεολογική σχολή η οποία ιδρύθηκε από τον Πατριάρχη Φώτιο τον Α΄ τον 9ο αιώνα και έκλεισε με νόμο του τουρκικού κράτους το 1971. Επίσης θα ξεναγηθούμε στους χώρους της βιβλιοθήκης της σχολής και στη μονή της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για την Πρίγκηπο το μεγαλύτερο νησί των Πριγκηποννήσων όπου θα γευματίσουμε ατομικά. ΄Οσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν τον γύρο του νησιού με το παιτόνι . Το απόγευμα επιστροφή στην Πόλη και θα επισκεφθούμε τη γνωστή αγορά του Καπανλί Τσαρσί ένα κτίσμα 2 χιλιάδων τ.μ. με 4.000 μαγαζιά παντός είδους και 11 πύλες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με ανατολίτικους χορούς και οριεντάλ πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό, και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία το κολοσσιαίων διαστάσεων οικοδόμημα όπου κατά τα εγκαίνια ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ανήγγειλε το «Νενικηκά σε Σολομών», και αποτέλεσε το σύμβολο μιας αυτοκρατορίας, μιας θρησκείας και ενός πολιτισμού. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη Βασιλική δεξαμενή, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο το σημείο που ξεκίνησε η στάση του Νίκα το 532. Θα γίνη ξενάγηση στα μνημεία που διακοσμούν την κρηπίδα του Ιπποδρόμου και αποτελούν τα ελάχιστα κατάλοιπα του μεγάλου έργου. Πρόκειται για τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Θεοδοσίου, την στήλη των όφεων και τον κτιστό Οβελίσκο. Συνεχίζουμε για την προαιρετική βόλτα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου κατά μήκος της Ευρωπαικής πλευράς θα δούμε τις άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές συνοικίες και θα επιστρέψουμε απο την Ασιατική με τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες.   Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Πατριαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, συνεχίζουμε για τη μονή των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλλει ο ακάθιστος ύμνος . Περνώντας δίπλα από τα Βυζαντινά τείχη κατά μήκος του Κερατίου κόλπου επόμενη επίσκεψή μας στη Μονή της Χώρας, το μοναδικό ναό της πόλης που διατηρεί σχεδόν ολόκληρο τον εντείχιο διάκοσμό του από την Βυζαντινή εποχή. Ακολουθώντας τα χερσαία τείχη επόμενος σταθμός η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στο Μπαλουκλί, που διαθέτει πανάρχαιο αγίασμα και συνδέεται με τους θρύλους και τις παραδόσεις της Άλωσης. Ακόμη εκεί θάβονται οι οικουμενικοί Πατριάρχες και οι μεγάλοι ευεργέτες.                

Εδώ το προσκύνημά μας στην Πόλη τελειώνει........ Γεμάτοι ανάμικτα συναισθήματα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις. Αφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190.00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 * στο Ταξίμ.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 90.00 €

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 – 12 ΕΤΩΝ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ (πρόσθετη κλίνη)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με υπερυψωμένο – πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας. 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πλατεία Τακσίμ

3 πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο Περιηγήσεις – ξεναγήσεις.

Επίσημο ξεναγό.

Αρχηγό, συνοδό του γραφείου μας.

 Ασφάλιση αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.        

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, εισόδους μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις, εισιτήρια ferry boat για Πριγκηπόννησα, και κρουαζιέρα στον Βόσπορο καθώς και ότι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα.

  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
  • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
  • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
  • Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.  

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή. 

Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα. 

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καβάλα - Ξάνθη Νυμφαίο - Φλώρινα »