Πάτμος

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 00:00 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

5ήμερη εκδρομή

από 23 έως 27 Ιουνίου

1η μέρα:

Συγκέντρωση στις 15:00 και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν. Άφιξη,

επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες  και απόπλους στις 23.55. Διανυκτέρευση εν πλώ

2η μέρα:

΄Αφιξη το πρωί στην Πάτμο και αμέσως αναχωρούμε για την ξενάγηση στο νησί. Θα επισκεφθούμε το ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης, τόπο συγγραφής του Ιερού Βιβλίου από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που είναι κτισμένη στην κορυφή του βουνού και δεσπόζει ολόκληρου του νησιού. Συνεχίζουμε και θα επισκεφθούμε το Κοινόβιο του Ευαγγελισμού που κτίστηκε το 1613 ως ασκητήριο. Η Μονή βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χώρας προς το μέρος του Κόλπου των Κήπων. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στην παραλία Γροίκος, στον γραφικό ομώνυμο οικισμό. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της Πάτμου και της Χώρας. Όμορφες πλατείες, κατάλευκα σπίτια το αρχοντικό του Ξάνθου και το Βαπτιστήρι του Αγίου Ιωάννη στο λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (ατομικά) σε κάποια γραφική ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Θα δούμε το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου κάτασπρη, με το γαλάζιο τρούλο και τα δυο καμπαναριά με την εικόνα της Παναγίας της Μαύρης του 1500, η οποία είναι κτισμένη με πελεκητή πέτρα. Στην εκκλησία θα δούμε επίσης και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Χάρου. Το όνομα προέρχεται από τον εσταυρωμένο που κρατά η Παναγία αντί του Βρέφους. Κάθε χρόνο στη γιορτή της Παναγίας αποξηραμένοι κρίκοι ανθίζουν στην εικόνα της. Επιστροφή στην Πάτμο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Πρωινό και μέρα ελεύθερη. Θα περιηγηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δαιδαλωτά δρομάκια, με σκαλάκια σκεπαστά και δεκάδες εκκλησίες ανάμεσα, 15ου 16ου 17ου αιώνα. Τα σπίτια με εκείνο το εκτυφλωτικό λευκό, αφήνουν για στολίδι ατόφια την πέτρα γύρω από τα κουφώματα και τις γωνίες. Το βράδυ αργά θα μεταφερθούμε στο λιμάνι όπου στις 23:55 θα επιβιβαστούμε στο καράβι. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλώ.

5η μέρα:

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Αποβίβαση και αναχώρηση για την πόλη μας κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη το απόγευμα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 280,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 45,00 €

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με υπερπολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας από Κατερίνη – Πειραιά – Κατερίνη.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 2 διανυκτερεύσεις και επιπλέον την 4η μέρα θα κρατήσουμε τα δωμάτια μέχρι την αναχώρηση του καραβιού.
  • Πρωινό.
  • Τα εισιτήρια του καραβιού Πειραιάς – Πάτμος και Πάτμος – Πειραιάς σε τετράκλινες εξωτερικές καμπίνες.
  • Πούλμαν στο νησί για την εκδρομή στη Μονή και το γύρο του νησιού.
  • Ξεναγός (2 μέρες).
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

Διαφορά από τετράκλινη σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα 12 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή

Διαφορά από τετράκλινη σε τρίκλινη εσωτερική καμπίνα 6 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή

Το εισιτήριο από Πάτμο για Λειψούς με επιστροφή κοστίζει 17 ευρώ το άτομο.

Φόρος διαμονής 0,50€ ανά δωμάτια / ανά διανυκτέρευση και πληρώνεται επιτόπου στο ξενοδοχείο.

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 ημέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων) είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογή της οδηγίας 90/314/Ε.Ε.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ζάκυνθος - Κεφαλλονιά »