Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 00:00 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

4ήμερη εκδρομή 

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΧΗΣ

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 19:30. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, τελωνειακός έλεγχος και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

2η μέρα: ΑΓΙΑΣΜΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ- ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη και επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου θα δούμε τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια επίσκεψη στην σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα το παζάρι Καπαλί Τσαρσί. Εκεί μέσα θα βρούμε αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, ρούχα, χρυσαφικά, αναμνηστικά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για ξεκούραση, φαγητό. Το βράδυ με τα πόδια μπορείτε να περπατήσετε στην πλατεία Τακσίμ που είναι το κέντρο της Κωνσταντινούπολης για ντόπιους και επισκέπτες. Από εδώ ξεκινάει η Μεγάλη οδός του Πέραν, κέντρο της οικονομικής και πνευματικής δραστηριότητας των Ελλήνων, Ορθόδοξοι ναοί, σχολεία, εμπορικές σχολές, καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, πολυτελή ξενοδοχεία. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Θα διασχίσουμε τον Κεράτιο Κόλπο και παράλληλα με τα Βυζαντινά τείχη, το Μέγα Παλάτιον, το παλάτι του Βουκολέοντος θα μας αφήσει ο οδηγός σε κάποιο σημείο απ’ όπου με τα πόδια θα επισκεφθούμε τη Αγιά Σοφιά στην πλατεία Ιπποδρομίου όπου βρίσκεται και το Μπλέ Τζαμί. Μία από τις ωραιότερες εκκλησίες του κόσμου ένα θαύμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, η Αγία του Θεού Σοφία (επίσημη ξενάγηση) που αποτέλεσε για πάνω από δέκα αιώνες, το καμάρι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μετά το 1453 μετετράπη σε Τζαμί μέχρι το 1936 που έγινε μουσείο. Συνεχίζουμε για την Βυζαντινή Κιστέρνα υπόγεια Βασιλική δεξαμενή (φτιάχτηκε για να διασφαλίσει την υδροδότηση της πόλης σε περίπτωση πολιορκίας επί Μ. Κωνσταντίνου και Ιουστίνου. Χρόνος ελεύθερος για να δούμε τον Ιππόδρομο και το Μπλέ Τζαμί. Πρόχειρο φαγητό στα γνωστά και γραφικά μαγαζάκια (κεφτέ – ντονέρ), στην πλατεία της παλαιάς Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Sirkeci, απ’ όπου θα πάρουμε το μικρό κρουαζιερόπλοιο με το οποίο θα κάνουμε την κρουαζιέρα μας στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο, φθάνοντας μέχρι την δεύτερη γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση (αν συμφωνεί όλο το γκρούπ). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΒΛΑΧΕΡΝΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ στην περιοχή Διπλοκιόνιον και Καπάτας στην Ευρωπαϊκή ακτή. Εγκαινιάσθηκε το 1856 επί σουλτάνου Μετζίτ μαζί με το χαρέμι κα την ακολουθία του. Η μετακόμιση από το ανάκτορο Τοπ Καπί που ήταν τότε αποκλειστική κατοικία των Σουλτάνων. Συνεχίζουμε για το Οικουμενικό πατριαρχείο στο Φανάρι, τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα, που ήταν μία άσημη γυναικεία Μονή. Το 1985 με τη φροντίδα του Δημητρίου Α΄ και τη χορηγία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ο Πατριαρχικός οίκος απέκτησε το παλαιό αρχιτεκτονικό του περίγραμμα. Συνεχίζουμε για την Μονή των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.Χ Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για την σωτηρία της Πόλης από τους Αβάρους. Άπο κει παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Αφού περάσουμε τα σύνορα φθάνουμε στην Κατερίνη το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 150 €   κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 40€

Παιδιά από 4-12 ετών 15% έκπτωση στο δίκλινο δωμάτιο των γονέων

Περιλαμβάνει:

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 2. Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* αστέρων Sup. στην περιοχή ΤΑΞΙΜ
 3. Πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις.
 5. Επίσημος ξεναγός - αρχηγός.
 6. Ασφάλιση αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
 7. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Τα επιπλέον γεύματα–ποτά, εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, προαιρετικές εκδηλώσεις, εισιτήρια ferry boat για Βόσπορο (κρουαζιέρα) καθώς και ότι δεν αναγράφετε ρητά στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 1. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
 2. Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 3. Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
 4. Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr