Άγιοι Τόποι

Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 00:00 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(27 ψήφοι)

5ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

1η μέρα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκη. Πτήση Α3 556 για Τελ Αβίβ στις 13:00. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ στις 15:10. Αναχώρηση για προσκύνημα στη Λύδδα στον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βηθανία στην Μονή Μάρθας και Μαρίας και επίσκεψη στον τάφο του Λαζάρου.  Προσκύνημα  στην Ιερά Μονή Χοτζεβά των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών. Θα προσκυνήσουμε στο σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία. Αναχώρηση για τον Ιορδάνη Ποταμό , στο πραγματικό σημείο βάπτισης του Χριστού για συμβολική βάπτιση. Επίσκεψη και στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου δίπλα στον Ιορδάνη ποταμό. Αναχώρηση για προσκύνημα στο Σαραντάριο όρος, όπου ο Χριστός έζησε σαράντα μέρες νηστεύοντας και προσευχόμενος και δεχόμενος τους πειρασμούς και στη συνέχεια στην Συκομορέα του Ζακχαίου, στην πόλη Ιεριχώ. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αββά Γεράσιμου του Ιορδανίτου, στην όαση μέσα στην έρημο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ που έγινε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στη Ναζαρέτ στο σημείο που έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στο μοναστήρι της Κανάς όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το ύδωρ σε οίνο, και τέλος την Καπερναούμ, όπου πραγματοποιηθήκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου μας. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα περάσουμε από το σημείο όπου ο Χριστός έκανε το θαύμα με τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες και θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών όπου έγινε η επί του Όρους ομιλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο ,διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και στον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια του Ναού της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε στην κολώνα της φραγγελώσεως, την προσωρινή φυλακή του Χριστού, το παρεκκλήσι του Αγίου εκατόνταρχου Λογγίνου το παρεκκλήσι του σημείου ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε   στην Οδό του Μαρτυρίου και το Πραιτώριο όπου υπάρχει η Φυλακή του Χριστού. Θα συνεχίσουμε για την οικία των Ιωακείμ και Άννης εκεί όπου γεννήθηκε η Παναγία μας και διασχίζοντας την Πύλη των Λεόντων θα φτάσουμε στην Γεσθημανή. Θα προσκυνήσουμε στον τάφο της Παναγίας, θα δούμε τον κήπο της προδοσίας και στον Ναό των Εθνών τον βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στον Ναό του Αγ. Στεφάνου και στο σημείο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Προσκύνημα στο Όρος των Ελαιών, στην Ιερά Μονή Ανάληψης του Σωτήρος , όπου υπάρχει αποτύπωμα του ποδιού του Χριστού, και προσκύνημα στο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο ,διανυκτέρευση.

5η μέρα:

Αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Μονή των ποιμένων, όπου βρίσκεται το σπήλαιο και οι τάφοι των ποιμένων. Αναχώρηση για το Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, θα προσκυνήσουμε στο σημείο Γέννησης του. Αναχώρηση για τον Άγιο Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια για προσκύνημα  στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται και το σπήλαιο των Τριών Μάγων και ο Τάφος του Αγίου Θεοδοσίου. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Ben Gurion» του Τελ Αβίβ και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση Α3 557 για Θεσσαλονίκη στις 16:00. Άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 18:30.

(Τέλος προγράμματος)

 

Τιμή Συμμετοχής: 580 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου : 90 ευρώ

Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με την  προκαταβολή: 200 Ευρώ

Οριστική Εξόφληση (με κατάθεση των διαβατηρίων): μέχρι 20/2/2020

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Βηθλεέμ
 • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
 • Αεροπορικά εισιτήρια (Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη)
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι
 • Αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος
 • Αστική ασφάλεια
 • Ιατροφαρμακευτική Ασφάλεια
 • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ταξί για το Όρος Θαβώρ και πουλμανάκι για τον Άγιο Σάββα
 • Είσοδο στην Ανάληψη και Τάφο Λαζάρου

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Οτιδήποτε προαιρετικό

Ακυρώσεις:

 • Ακύρωση μέχρι 10/2/2020 , είναι εφικτή χωρίς την επιστροφή της προκαταβολής .
 • Ακύρωση από 21/2/2020 και μετά αλλά κρατείται όλο το ποσό .

 

Σημείωση:

Ο Αρχηγός και ο Ξεναγός έχει το δικαίωμα, αν αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη εκπόνηση του προγράμματος, να αλλάξει την σειρά του προγράμματος ή τις ώρες χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα .

 

         ΠΡΟΣΟΧΗ !

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει από 6/9/2020 και μετά .

 

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr