Σικελία - Ελληνόφωνα χωριά

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 00:00 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Ρήγιο –Κεφαλού – Πελέρμο- Ακράγας- Κατάνια- Συρακούσες Ταορμίνα – Λέτσε Αλμπερομπέλο

10-17 Οκτωβρίου

Με τον σύλλογο συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας

1η μέρα ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΜΠΑΡΙ

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 17.00 για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μέσω Εγνατίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η μέρα ΜΠΑΡΙ –ΤΑΡΑΝΤΑΣ- ΡΗΓΙΟ

΄Αφιξη στο Μπάρι αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για την Νότια Ιταλία με προορισμό μας το Ρήγιο. Πρώτη μας στάση το ιστορικό κέντρο του Τάραντα, της μοναδικής πόλης που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Σπαρτιάτες. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Διαν/ση.

3η μέρα ΡΗΓΙΟ- ΚΕΦΑΛΟΥ- ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παλέρμο , αφού περάσουμε με το φέρρυ μπώτ από το στενό της Σκύλας και της Χάρυβδης σύμφωνα με τον ΄Ομηρο. Διασχίζοντας την βόρεια πλευρά του νησιού θα κάνουμε την πρώτη στάση στην Κεφαλού και θα επισκεφθούμε την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό 12ος - 15ος αιώνας με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας για να γνωρίσουμε το Παλέρμο όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

4η μέρα ΠΑΛΕΡΜΟ- ΑΚΡΑΓΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική *Κοιλάδα των Ναών* του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την *Ιερά Οδό* της αρχαίας πόλης και θα δούμε τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Συνεχίζουμε για την Κατάνια, άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.

5η μέρα ΚΑΤΑΝΙΑ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ- ΤΑΟΡΜΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο της, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία της. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας κατευθυνόμαστε στο ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαικό της θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια, δείπνο διαν/ση.

6η μέρα ΚΑΤΑΝΙΑ- ΛΕΤΣΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Μεσσήνα όπου με τοπικό φέρρυ περνάμε στη Villa San Giovanni και συνεχίζουμε για το Λέτσε οδικώς. ΄Αφιξη αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

7η μέρα ΛΕΤΣΕ- ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ -ΜΠΑΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια σύντομη περιήγηση στο Λέτσε που την αποκαλούν και *Φλωρεντία του Νότου*. Αναχώρηση για το μοναδικό για την αρχιτεκτονική του Αλμπερομπέλλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάρι όπου θα επιβιβασθούμε στο καράβι. Διαν/ση εν πλώ.

8η μέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

Νωρίς το πρωί άφιξη στην Ηγουμενίτσα και κάνοντας καθ΄οδόν τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε το μεσημέρι στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 620€ κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:

Παιδιά 4-12 ετών έκπτωση 15% στο δίκλινο των γονέων

Διαφορά από τετράκλινη εσωτερική σε δίκλινη εξωτερική: 51€ κατ’ άτομο

Διαφορά από τετράκλινη εσωτερική σε δίκλινη εσωτερική: 45€ κατ’ άτομο

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Μεταφορά με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν όπως το πρόγραμμα.

Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες Ηγουμενίτσα-Μπάρι Ηγουμενίτσα.

5 διανυκτερεύσεις όπως το πρόγραμμα (1 στο Ρήγιο, 1 στο Παλέρμο, 2 στην Κατάνια και 1 στο Λέτσε σε επιλεγμένα ξενοδοχεία).

Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά και 5 βραδινά).

Περιηγήσεις εκδρομές όπως το πρόγραμμα.

Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες.

Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

Ασφάλεια αστικής-επαγγελματικής ευθύνης

ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους σε μουσεία μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων ο οποίος πληρώνεται στο κάθε ξενοδοχείο με την άφιξη.

Check point Ιταλίας και Σικελίας 20€ (κατά προσέγγιση).

και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με τα αρμόδια Προξενεία. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Φλώρινα – Πρέσπες – Καστοριά »