Π. Μαλεβή- Τρίπολη - Καλάβρυτα - Μέγα Σπήλαιο

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 08:59 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ –ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

19-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με την Φιλόπτωχο αδελφότητα Καταφυγιωτών *Αναγέννηση*

1η μέρα

Αναχώρηση στις 07.30. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στην εθνική οδό άφιξη στο Λουτράκι , διεθνούς φήμης λουτρόπολη, με πασίγνωστα ιαματικά φυσικά μεταλλικά νερά. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τη μονή του Οσίου Παταπίου, κτισμένη σε πλαγιά όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Μετά το προσκύνημα επόμενη στάση μας στον Ισθμό της Κορίνθου, ένα έργο που καθιστούσε δυνατή την αποφυγή του περίπλου της Πελοποννήσου. Η διώρυγα κατασκευάστηκε από το 1882 εως το 1893. Συνεχίζουμε για το προσκύνημα στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαλεβής. Βρίσκεται στον Πάρνωνα (Μαλεβό) από όπου έλαβε και το όνομα Μαλεβή, κοντά στον ΄Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1116. Το 1826 κατεστράφη από τον Ιμπραήμ. Από το 1949 είναι γυναικεία μονή. Είναι βυζαντινού ρυθμού και εδώ φυλάσσεται ως θησαυρός η εικόνα της Θεοτόκου, έργο του ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα μυροβλίζει από το 1964. Αναχώρηση για την Τρίπολη όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη. Θα δούμε την πλατεία ΄Αρεως όπου βρίσκεται ο αδριάντας του Θ. Κολοκοτρώνη. Στην βάση του μνημείου φυλάσσονται τα οστά του ήρωα της επανάστασης. Επίσης θα δούμε το δικαστικό μέγαρο , και την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου (μητρόπολη). Διαν/ση.

2η μέρα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Καλάβρυτα περνώντας από μία θαυμάσια διαδρομή μέσω του όρους Χελμός. ΄Αφιξη στα Καλάβρυτα, ιστορική κωμόπολη κτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρα. Θα δούμε τον τόπο θυσίας, εκεί όπου κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου (13 Δεκεμβρίου1943) εκτελέστηκαν από το γερμανικά στρατεύματα κατοχής περίπου 1500 άνδρες. Επόμενη επίσκεψή μας το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου κολλημένο πάνω σε βράχο (υψόμετρο 924 μέτρα) σε τοπίο με σπάνια ομορφιά. Η μονή ιδρύθηκε από δύο αδέλφια μοναχούς στους οποίους μια βοσκοπούλα με αυτοκρατορικό αίμα στις φλέβες της έδειξε σε μια σπηλιά την εικόνα της Παναγίας (4ος αι.) που είχε βρεί, φτιαγμένη από κερί, από τον ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα αυτή βρίσκεται σήμερα στην εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία Μεγαλοσπηλαιώτισσας μέσα στην σπηλιά. Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, από όπου ξεκίνησε η Ελληνική επανάσταση του 1821. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο για την Πάτρα και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα κάνουμε (προαιρετικά) την διαδρομή με τον οδοντωτό μέχρι το Διακοφτό. Συνεχίζουμε μέσω της γέφυρας Ρίου Αντιρίου για την Ναύπακτο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

3η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μεσολόγγι όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο των Ηρώων. Εδώ έχουν ταφεί μεταξύ άλλων αγωνιστών ο Μάρκος Μπότσαρης ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης και άλλοι σπουδαίοι ήρωες του Έθνους μας. Το Μεσολόγγι χαρακτηρίστηκε Ιερή πόλη το 1937. Συνεχίζουμε να επισκεφθούμε τη λιμνοθάλασσα, έναν εκτεταμένο υγροβιότοπο με τις Πελάδες (ξύλινα σπιτάκια που στηρίζονται σε πασσάλους, πάνω από την επιφάνεια του νερού). Συνεχίζουμε για το Αιτωλικό μια γραφική κωμόπολη κτισμένη σε νησίδα, ανάμεσα στις λιμνοθάλασσες Αιτωλικού και Μεσολογγίου. Μέσω Αγρινίου Αμφιλοχίας φτάνουμε στην Άρτα φημισμένη για το θρυλικό της γεφύρι. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες και συνεχίζοντας μέσω της Ιόνιας οδού φτάνουμε στα Ιωάννινα. Στάση για καφέ και αναχωρούμε για την Κατερίνη μέσω της Εγνατίας οδού.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   140 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου       50 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  1. Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  3. Πρωινό στα ξενοδοχεία
  4. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  5. ΦΠΑ
  6. Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνει ποτά φιλοδωρήματα τα επιπλέον γεύματα τα εισιτήρια για τον οδοντωτό και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Δεν περιλαμβάνεται ο δημοτικός φόρος ό οποίος πληρώνεται επι τόπου στα ξενοδοχεία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλήψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων ανάλογα με τις συνθήκες.
  • Η ημερήσια απασχόληση του οδηγού δεν μπορεί να ξεπερνά το 13ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ΕΕ
  • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη

Η δήλωση συμμετοχής είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής 8 μέρες πρίν την αναχώρηση δεν επιστρέφεται η προκαταβολή

 

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr