Σαντάνσκι - Μιλένικο

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 09:04 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 π.μ. και διασχίζοντας την Εθνική Οδό προς τα βόρεια, περνώντας έξω από την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες φθάνουμε στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα όπου θα γίνει τελωνειακός έλεγχος και θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας στάση στο κατάστημα αφορολόγητων για αγορές και καφέ.

Στην συνέχεια φθάνουμε στο Μελένικο την πάλαι ποτέ πλούσια εμπορική πόλη και το αξιολογότερο κέντρο του ελληνισμού στο βόρειο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας, που αποτελεί σήμερα ένα πολύ όμορφο τουριστικό χωριό της Νότιας Βουλγαρίας. Τα πανέμορφα αρχοντικά, χτισμένα με τη ντόπια μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, είναι σήμερα ξενώνες και ταβερνεία που το εσωτερικό τους θυμίζει βαυαρικές μπυραρίες. Κι όσο για το ξακουστό κόκκινο κρασί, που το προτιμούσαν ιδιαίτερα οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, εξακολουθεί να παράγεται, αλλά θα πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει την καλή ποιότητα.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στην περιοχή και να επισκεφθούμε τα προαναφερθέντα. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το Σαντάνσκι. Η πόλη βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση, με ήπιο προς ζεστό κλίμα (με την υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στη χώρα, 14,1 βαθμούς κελσίου) και σχετικά πολλές ιαματικές πηγές, που το καθιστούν πολύ δημοφιλή προορισμό για ανάπαυση και αναψυχή. Μέσα στην πόλη, στον κεντρικό πεζόδρομο υπάρχουν αρκετά εμπορικά καταστήματα με γνωστές φίρμες απ’ όλα τα είδη. Θα δοθεί αρκετός χρόνος στους εκδρομείς για φαγητό και αγορές εντός της πόλης.

Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Κατερίνη με την άφιξη μας να πραγματοποιείται νωρίς το βράδυ.

TEΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:20 Ευρώ το άτομο

Παιδιά 4-12 ετών 20.00 Ευρώ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές ιδιόκτητο πούλμαν.
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας
  • ΦΠΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η ημερήσια εκδρομή δεν πρέπει να ξεπερνά το 13ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ΕΕ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής όταν χρειάζεται διαμορφώνεται σε συνεννόηση του αρχηγού με τον οδηγό.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr