Νυμφαίο - Καστοριά

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 09:04 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ημερήσια εκδρομή | Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Αναχώρηση στις 08.00 και διαμέσω Εγνατίας οδού αφού περάσουμε έξω από την Βέροια –Πτολεμαϊδα φθάνουμε στο Νυμφαίο. Το Νυμφαίο είναι ένας διατηρητέος οικισμός στις πλαγιές του Βίτσι σε υψόμετρο 1345 μ. με υπέροχα αρχοντικά με εμφανή τα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που επικρατούσε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Εδώ υπάρχει και το καταφύγιο της Αρκούδας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό (Αρκτούρος).Στάση για καφέ και στην συνέχεια αναχώρηση για Καστοριά. Άφιξη στην πόλη και πρώτη μας επίσκεψη στην Παναγία Μαυριώτισσα που βρίσκεται έξω από την πόλη στο ανατολικό άκρο της Χερσονήσου. Ιδρύθηκε το 1081-1118 πιθανώς από τον Αλέξιο Ά ΚΟΜΝΗΝΟ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Δράκου που βρίσκεται λίγο πριν από την Μονή Μαυριώτισσα. Το σπήλαιο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη καθώς περιλαμβάνει 7 λίμνες , δέκα αίθουσες και πέντε διαδρόμους.

Κατόπιν χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στην όμορφη πόλη με τα πολλά αρχοντικά και τις 60 Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες. Τα αρχοντικά της Καστοριάς από τα οποία αρκετά διατηρούνται και σήμερα είναι συνήθως τριώροφα .Τα σπουδαιότερα χρονολογούνται στο 18ο και 19ο αιώνα .Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή.    

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20€ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ: 15,00 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Το πρόγραμμα της εκδρομής όταν χρειάζεται διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες πάντα προς όφελος των εκδρομέων.
  • Η ημερήσια εκδρομή δεν πρέπει να ξεπερνά το 12ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ανάπτυξης.
velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr