Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος - Πριγκηπόννησα - Προύσα

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 06.30 από το γραφείο μας μέσω Καβάλας, Ν. Καρβάλης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων, ψώνια από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και μπαίνουμε στην Ανατολική Θράκη. Μέσω Κεσάνης, Μαλγάρων, Ραιδεστού, φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  

Πρωινό και επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Παναγία των Βλαχερνών, στο Μπαλουκλί, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στην περίφημη εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στο καταπληκτικό παλάτι Τοπ Καπί, στο Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, στο βυζαντινό Ιππόδρομο (Ατ. Μεϊντάν) με τον υπέροχο κίονα οβελίσκο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Στην συνέχεια θα περάσουμε από τη γέφυρα του Γαλατά, από όπου και θα αντικρίσουμε τον πύργο του Λέανδρου (Κισκούλεσι). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ  

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη Προύσα. Περνώντας από την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου, φθάνουμε στην Γιάλοβα και στην Προύσα, μία πανέμορφη καταπράσινη πόλη χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ουλούντα. Επίσκεψη στο μνημείο του γνωστού μας Καραγκιόζη, στο περίφημο Ουλού Τζαμί και στην αγορά με τα ξακουστά μεταξωτά προσόψια. Εδώ θα δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ τους το Ισκεντέρ Κεμπάπ. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Περιήγηση και στη συνέχεια ελεύθεροι οι εκδρομείς για περιπλάνηση και ψώνια στο παραδοσιακό παζάρι, κλειστή αγορά Καπανλί Τσαρσί. Το μεσημέρι από την προβλήτα της πόλης και με το πλοιάριο της γραμμής θα επισκεφθούμε προαιρετικά τα μαγευτικά Πριγκιπόννησα. Θα δούμε την Πρίγκιπο όπου μένουν και 200 Έλληνες. Ελεύθεροι για γεύμα σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα με το παϊτονάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ  

Πρωινό και ελεύθεροι μέχρι τις 10:00 και στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή, μέσω Κήπων στον Έβρο ποταμό. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν φθάνουμε στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 240,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 80,00 €

Παιδιά από 4 – 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς τους έχουν έκπτωση 10 %.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 Αστέρων (κέντρο, περιοχή Τακσίμ).  
 • Πρωινό σε μπουφέ.
 • Μετακινήσεις – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
 • Επίσημος ξεναγός.
 • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Εισιτήρια φέρυ – μπωτ για Γιάλοβα (με επιστροφή).
 • Φ.Π.Α

               

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα, κρουαζιέρα στον Βόσπορο και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου. Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με τα αρμόδια Προξενεία. Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πόζαρ - Άγιος Αθανάσιος Αλβανία »