Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΜΠΟΥΤΒΑ ΚΟΤΟΡ

Από 26 έως 30 Απριλίου

 

1η μέρα ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση ώρα 06.00 για τα σύνορα της Κρυσταλοπηγής. Δια μέσω Εγνατίας οδού και περνώντας περιφερειακά την Καστοριά φθάνουμε στα σύνορα Ελλάδος Αλβανίας. Αφού γίνει ο τελωνειακός έλεγχος θα έχουμε μία μικρή στάση στο μικρό κατάστημα αφορολογήτων ειδών και συνεχίζουμε για Τίρανα. Θα περάσουμε περιφερειακά την Κορυτσά, το Πόγραδετς, το Ελμπασάν και κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε μετά το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Αλβανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, λίγος χρόνος για ξεκούραση και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο με τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό Μέγαρο, το Πανεπιστήμιο. Το βράδυ θα μεταβούμε στο Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διαν/ση.

2η μέρα ΤΙΡΑΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ (Κροατία). Διασχίζοντας ένα τμήμα της Β. Αλβανίας μέχρι την λίμνη Σκόνδρα, και τα σύνορα Αλβανίας Μαυροβουνίου (Μοντενέγκρο), μετά από μια θαυμάσια διαδρομή και διασχίζοντας το μεγαλύτερο Φιόρδ της Ευρώπης, μετά της Νορβηγίας, φθάνουμε αργά το απόγευμα στο γραφικό Ντουμπρόβνικ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περιοχή), βραδινό φαγητό και πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο. Διαν/ση

3η μέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία Ραγκούσα. Τα κυριότερα αξιοθέατα μέσα στην παλιά πόλη που θα δούμε, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου – προστάτη της πόλης- με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Ελεύθερος χρόνος επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο διαν/ση.

4η μέρα ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ- ΚΟΤΟΡ- ΜΠΟΥΤΒΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για το Κότορ, κτισμένο στο μοναδικό μεσογειακό Φιόρδ μέσα στον κόλπο. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλαιά αριστοκρατικά σπίτια. Συνεχίζουμε για τις ομορφότερες περιοχές των ακτών της Δαλματίας και την κοιλάδα Κοναβλε, φθάνουμε στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδιές και παραλίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βραδινό φαγητό διαν/ση.

5η μέρα ΜΠΟΥΒΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ (μέσω Αλβανίας)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την επιστροφή. Διανύοντας ένα τμήμα του Μαυροβουνίου και βλέποντας από ψηλά, το γραφικό ΣΒΕΤΙ ΣΤΕΦΑΝ (γραφικό νησάκι στην Αδριατική), μπαίνουμε στην Αλβανία. Μέσω Τιράνων- Ελμπασάν- Πόγραδετς- Κορυτσάς- συνόρων Κρυσταλοπηγής, φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 248.00 € το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 90.00 €

Παιδιά από 5-12 ετών 15% έκπτωση στο δίκλινο δωμάτιο των γονέων

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 2. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων
 3. Ημιδιατροφή κατά την παραμονή μας στα ξενοδοχεία (4 πρωινά και 4 βραδινά)
 4. Τις περιηγήσεις ξεναγήσεις του προγράμματος
 5. Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας
 6. Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 7. ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά φιλοδωρήματα check point Ντουμπρόβνικ είσοδο Κότορ και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό, προς όφελος των εκδρομέων.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
 • Μπορεί να πραγματοποιηθεί η προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και να θαυμάσουμε την πόλη από την θάλασσα όπως και τις πανέμορφες βίλλες          
 • Αν η Λειτουργία της Ανάστασης γίνει στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Λουκά το πρωί της Κυριακής τότε θα τροποποιήσουμε το πρόγραμμα για να την παρακολουθήσουμε.
 • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

 

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

 

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θάσος Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος »