Μεγάλος γύρος Κρήτης

ΧΑΝΙΑ – ΜΑΛΕΜΕ – ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – Ι. Μ. ΑΡΚΑΔΙΟΥ –
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ

ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Με τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

1η μέρα: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση ώρα 13.00΄ από την Πλατεία Ελευθερίας (αρχή πεζόδρομου). Δια μέσου εθνικής οδού και κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό, φθάνουμε αργά το απόγευμα στον Πειραιά. Επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες, ολονύκτιο ταξίδι.

2η μέρα: ΧΑΝΙΑ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Σούδας. Αποβίβαση από το καράβι και αναχώρηση με το πούλμαν για τη γνωριμία μας με τον Νομό Χανίων. Πρώτη μας επίσκεψη στο Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι τάφοι δύο σημαντικών ελλήνων πολιτικών, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή. Η θέα προς την πόλη των Χανίων από τον λόφο του Προφήτη Ηλία είναι εξαιρετική. Συνεχίζουμε για το κέντρο της πόλης, που αρχίζει από το Ενετικό λιμάνι, όπου ο επισκέπτης αισθάνεται τη «Μεσαιωνική ατμόσφαιρα» του 16ου και 17ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και πρωινό (προαιρετικά). Ξαναγυρνώντας στον παραλιακό δρόμο φθάνουμε στο Μάλεμε, που λόγω του στρατιωτικού αεροδρομίου αποτέλεσε χώρο σκληρών πολεμικών συγκρούσεων στη μάχη της Κρήτης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσκεψη προαιρετικά στο γερμανικό νεκροταφείο. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για φαγητό (προαιρετικά) και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα θα κάνουμε με τα πόδια την περιήγηση μας στην παλαιά πόλη που το ιστορικό κέντρο της έχει κριθεί διατηρητέο. Βραδινό φαγητό σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα. Ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΧΑΝΙΑ – ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ – Ι. Μ. ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα Φαλάσαρνα (αρχαία πόλη), που τα τελευταία χρόνια, λόγω της όμορφης παραλίας με τη λεπτή άμμο και τον όμορφο κολπίσκο, έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και στην συνέχεια αναχώρηση για το Ρέθυμνο. Σημείο αναφοράς η παλαιά πόλη και το Ενετικό λιμάνι με το εντυπωσιακό κτίσμα, την οχυρωμένη Φορτέτζα. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στην πλακόστρωτη παραλία, να φάει σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια και να πιεί τον καφέ του. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου, που αποτελεί ιερό σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Αποτελείται από φρουριακό συγκρότημα, ξενώνες, τραπεζαρία, κελάρια και πυριτιδαποθήκη. Το καθολικό είναι δίκλιτη βασιλική αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο και στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Κάθε Νοέμβριο (7-9) γίνονται εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος της Μονής το 1866, όπου ο ηγούμενος Γαβριήλ ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη της. Αφού κάνουμε μία μικρή στάση για λίγη ξεκούραση, κατευθυνόμαστε προς το Ηράκλειο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και γνωριμία με την γραφική πόλη στο ιστορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΦΑΙΣΤΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ – ΜΑΤΑΛΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την επίσκεψή μας στη νότια Κρήτη. Πρώτος σταθμός η Φαιστός, από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση μινωικό ανάκτορο (8.400 τ.μ.). Συνεχίζουμε για την Παναγία Καλυβιανή στη Μεσσαρά, που είναι ένα από τα σημαντικότερα Χριστιανικά κέντρα της Κρήτης. Επίσης, αν έχουμε χρόνο και είναι βατός ο δρόμος, θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και ξεκούραση στη θαυμάσια παραλία, από τις ωραιότερες της Κρήτης, και κέντρο χιπισμού της δεκαετίας 1960–70. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Νομό Λασιθίου. Πρώτη μας επίσκεψη-προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο στο Σεληνάρι για να καταλήξουμε στον γραφικό Άγιο Νικόλαο, στον κόλπο του Μιραμπέλο, κτισμένος στη θέση της αρχαίας Λατούς, πόλη με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο με πολλά καφέ και εστιατόρια. Συνεχίζουμε για τη γραφική Πλάκα όπου θα δούμε από κοντά τη Σπιναλόγκα (όσοι θέλουν προαιρετικά μπορούν να την επισκεφθούν) και θα καταλήξουμε στην τουριστική Ελούντα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Ελεύθερο βραδινό. Προαιρετική διασκέδαση στον Αρόλιθο ή στην Ανώπολη, με κρητικό πρόγραμμα και ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – KNΩΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ – ΛΙΜΑΝΙ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε (με τις αποσκευές μας) για την ξενάγηση στην Κνωσό, κέντρο του Μινωικού πολιτισμού (ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα). Το 1910 περίπου ο άγγλος αρχαιολόγος Έβανς αποκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες, αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Επιστροφή στο κέντρο και ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ελλάδος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος και περιήγηση στην Πλατεία Ελευθερίας, στο ιστορικό κέντρο όπου και θα πάρουμε (προαιρετικά) το φαγητό ή τον καφέ μας. Θα δούμε την παλαιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Απόστολου Παύλου), τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Το απόγευμα αναχώρηση για την Αγία Πελαγία, κάποτε γραφικό παραλιακό χωριό, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικά αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο. Επιστροφή το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο καράβι, τακτοποίηση στις καμπίνες. Ολονύκτιο ταξίδι.

7η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο και το ιστορικό κέντρο του Πειραιά, κατευθυνόμαστε δια μέσου λεωφόρου Συγγρού για το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, που θα κάνουμε μία στάση στο ιστορικό κέντρο (Βουλή) για πρωινό καφεδάκι και ελεύθερο χρόνο (Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι). Στη συνέχεια και αφού κάνουμε μία σύντομη περιήγηση (Βουλή, Μητρόπολη, Σύνταγμα, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Σοφίας, Παναθηναϊκό στάδιο) αναχωρούμε για Κατερίνη κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη το απόγευμα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:              350 ,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:       120 ,00 € (στο ξενοδοχείο και όχι στις καμπίνες)

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ: 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

Διαφορά από τετράκλινη σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ2:   35,00 ευρώ το άτομο

Διαφορά από τετράκλινη σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα   Α2:     50,00 ευρώ το άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του Γραφείου μας με κλιματισμό.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών (3) αστέρων Superior στο Ηράκλειο.
  • 1 διανυκτέρευση στα Χανιά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 βραδινά).

BD14868_  Εισιτήρια φέρυ–μπωτ Πειραιάς–Χανιά και Ηράκλειο–Πειραιάς σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) τουριστικής θέσης (κοιμούνται 4 άντρες ή 4 γυναίκες ή 2 γνωστά ανδρόγυνα).

BD14868_  Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και τις εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

BD14868_  Αρχηγό–Συνοδό του Γραφείου μας.

BD14868_  Επίσημος Τοπικός Ξεναγός στην Κνωσό και στο Μουσείο του Ηρακλείου.

BD14868_  Ασφάλεια αστικής–επαγγελματική ευθύνης.

BD14868_  Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυχτερινών κέντρων, επιπλέον γεύματα. Τον φόρο διαμονής, ο οποίος πληρώνεται από τους πελάτες επί τόπου στο ξενοδοχείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  1. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό, προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
  2. Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
  3. Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής πέντε (5) μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε εξαιτίας της συμμετοχής (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
  4. Τα γεύματα μπορεί να αλλάξουν (δηλαδή το βραδινό να μεταφερθεί το μεσημέρι ή και αντίστροφα) ανάλογα με το πρόγραμμα.

 

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

 

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.