Γύρος Λίμνης Πλαστήρα

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 09:12 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ

ΦΡΑΓΜΑ ΤΑΥΡΩΠΟΥ (ΓΕΦΥΡΑ) ΛΑΜΠΕΡΟ – Ι. ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

 

07:30 αναχώρηση. Πρώτη μας στάση περιφερειακά της Λάρισας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Μορφοβούνι, ανηφορίζοντας τα Άγραφα, ιδιαίτερη πατρίδα του Νικόλαου Πλαστήρα. Προαιρετική επίσκεψη στην μόνιμη έκθεση φωτογραφίας και βιβλιοθήκη με 900 περίπου βιβλία όλα με θέμα τη ζωή και το έργο του Ν. Πλαστήρα (1883 – 1953). Μετά την στάση μας ξεκινάμε να κάνουμε τον γύρο της λίμνης. Από τον παραλίμνιο δρόμο, παράλληλα με την λίμνη θα απολαύσουμε μία θαυμάσια διαδρομή διατρέχοντας από βελανιδιές, πλατάνια κ.α. και θα φθάσουμε στο Νεοχώρι που θεωρείται το μπαλκόνι της λίμνης, στην πλαγιά των Αγράφων, με καταπληκτική θέα της γαλάζιας λίμνης και θα καταλήξουμε στο φράγμα (ύψος 83μ. – 220 μ. μήκος και 4 χλμ. πλάτος), που ορθώνει το τσιμεντένιο του ανάστημα στα ορμητικά νερά του ποταμού Μέγδοβα και Ταυρωπού. Αργά το μεσημέρι θα φθάσουμε στο χωριό Λαμπερό (πρώην Τετάγι) σε παραδοσιακή ταβέρνα με θέα την λίμνη. Τελευταία μας επίσκεψη η Ι. Μονή Κορώνης, το σπουδαιότερο θρησκευτικό μνημείο του Νομού Καρδίτσας. Αφού κάνουμε και την τελευταία μας επίσκεψη στην πόλη της Καρδίτσας επιστροφή στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 20 € κατ’ άτομο

Παιδιά έως 12 ετών: 15 €

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Μεταφορά με πούλμαν.

Αρχηγό συνοδό του γραφείου

ΦΠΑ

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το πρόγραμμα της εκδρομής όταν χρειάζεται διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνθήκες πάντα προς όφελος των εκδρομέων.

Η ημερήσια εκδρομή δεν πρέπει να ξεπερνά το 12ωρο, βάσει της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας του υπουργείου μεταφορών και ανάπτυξης.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αδριανούπολη Νότια Πίνδος »