Αδριανούπολη - Θράκη

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

1η μέρα:

Αναχώρηση στις 07.30 για την μεγάλη γή, την Θράκη . Μέσω Εγνατίας οδού και κάνοντας στάση καθ΄ οδόν για καφέ, θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς, ένα μοναδικό εθνικό πάρκο με σπάνια είδη αρπακτικών πτηνών . Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι της Παναγίας της Πορταίτισσας Κορνοφωλιάς., όπου μετά το προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα αναχωρούμε για την Ορεστιάδα. Φαγητό ατομικά και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη, που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανάπτυξη. Το απόγευμα συνεχίζουμε για τα σύνορα των Καστανεών . Μετά τον τελωνειακό έλεγχο, είσοδο στην Τουρκία. ΄Αφιξη στην Αδριανούπολη, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στην όμορφη πόλη, Διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη ( EDIRNE). Αξίζει σ’ αυτήν την πόλη να δει κανείς το πιο ωραίο έργο της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής , το Τζαμί Σελημιγιέ, έργο του Τούρκου αρχιτέκτονα Σινάν, ο οποίος έδειξε όλη την δεξιοτεχνία του. Ο τρούλος του έχει διάμετρο 31,28 μ και θεωρείται μεγαλύτερος και από αυτόν της Αγ.Σοφιάς. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, και περιήγηση στην κλειστή αγορά που βρίσκεται στην περιοχή του τζαμιού. Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα , το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο , το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ και το μουσείο Υγείας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Κάραγατς για να επισκεφθούμε τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων όπου στάθμευε κάποτε το Όριεντ Εξπρές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Φαγητό ατομικά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή. Περνώντας από τα σύνορα των Καστανεών

Θα κάνουμε το οδοιπορικό στον νομό Έβρου. Περνώντας περιφερειακά από το Διδυμότειχο και δίπλα από τον ΄Εβρο ποταμό φθάνουμε στο Σουφλί την πόλη του μεταξιού. Θα επισκεφθούμε το μουσείο μεταξιού και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην όμορφη κωμόπολη με ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία , τα γνωστά κουκουλόσπιτα. Συνεχίζουμε για τις Φέρες όπου θα προσκυνήσουμε στην Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Για να καταλήξουμε στην Αλεξανδρούπολη, χρόνος για φαγητό και γνωριμία με την όμορφη πόλη. Θα δούμε τον Φάρο (1880) σύμβολο της πόλης μπροστά στο λιμάνι και θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μέσω Εγνατίας οδού κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις ΄Αφιξη στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο για τα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 50,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο από το γραφείο μας
  • Πρωινό στo ξενοδοχείο
  • Μετακινήσεις – ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρο συνοδό.
  • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕI :

Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Ταξιδεύετε με διαβατήριο νέου τύπου η αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  1. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.
  2. Στο τρίκλινο δωμάτιο το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.
  3. Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr