Καππαδοκία – Προύσα - Κωνσταντινούπολη

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

ΑΠΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΜΑΙΟΥ

«…με μοναδική έγνοια να συμβάλλω στην ανάπλαση ενός κόσμου που χάθηκε για πάντα, να θυμούνται οι παλιοί, να βγάλουν σωστή κρίση οι νέοι.», Διδώ Σωτηρίου

1η μέρα:   ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Αναχώρηση στις 05:30΄ από το γραφείο μας (Πλατεία Ελευθερίας), για σύνορα Κήπων στοv Έβρο ποταμό, μέσω της Εγνατίας οδού και κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις. Έλεγχος διαβατηρίων (ολιγόλεπτη στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών). Μετά τον έλεγχο στο τούρκικο τελωνείο, κάνουμε την είσοδό μας στην ανατολική Θράκη. Από το ύψος της Κεσάνης κατευθυνόμαστε προς τα στενά των Δαρδανελίων. Με το φέρυ–μπωτ περνάμε απέναντι στην Ασία (Τσανάκαλε). Φαγητό ατομικά καθοδόν. Άμεση αναχώρηση για Προύσα. Αργά το απόγευμα, δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα, πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και μπουρνούζια της και το ιστορικό κέντρο. Θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ) – ΟΥΡΓΟΥΠ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Καππαδοκία. Δια μέσου Eskisehir – Άγκυραs - Aksaray φθάνουμε αργά το απόγευμα στο ΟΥΡΓΟΥΠ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤA-ΑΒΑΝΟΣ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΓΚΟΡΕΜΕ

Μετά το πρωινό προαιρετική συμμετοχή σε μία μοναδική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός μας η κωμόπολη ΑΒΑΝΟΣ. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργοστάσια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη στο εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Επόμενη στάση είναι στο γραφικό χωριό ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα Περιστεριών. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου και της Αγίας Βαρβάρας. Θα καταλήξουμε στον Πύργο όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά όλη την Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πάσαμπαγκ, όπου θα συναντήσουμε τις περήφημες νεραιδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο διαν/ση.

4η μέρα: ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΡΒΑΛΗ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας η οποία θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΙΝΑΣΣΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σινασσό. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον Ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. ΄Αφιξη στην πόλη των Μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ έφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη πυραμίδα του Ερζιγιέπ του αρχαίου Βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιασθούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο διαν/ση.

6η μέρα ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΑΓΚΥΡΑΣ)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση. Καθοδόν θα δούμε την Αλμυρή λίμνη νοτιοανατολικά της Άγκυρας. Και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ΄Αγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας με τα μοντέρνα και καινούρια κτίρια κάνοντας μια πανοραμική ξενάγηση. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη, κάνοντας καθ΄οδόν τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για μια μικρή περιήγηση στη Βασιλεύουσα. Θα επισκεφθούμε την Αγιά-Σοφιά, το Πατριαρχείο στο Φανάρι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας περιφερειακά την Ραιδεστό, φθάνουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα (έλεγχος διαβατηρίων) και κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και γεύμα φθάνουμε το βράδυ στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ               : 395,00 € κατ' άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  : 12   0,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 2. Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Προύσα.
 3. Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Καππαδοκία.
 4. Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Κωνσταντινούπολη.
 5. Καθημερινά πρωινό σε μπουφέ.
 6. Πέντε (5) βραδινά φαγητά (εκτός Κωνσταντινούπολης).
 7. Τις ξεναγήσεις–περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 8. Συνοδός–αρχηγός του γραφείου μας.
 9. Τοπικός ξεναγός καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής
 10. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 11. Φ.Π.Α.
 12. Εισητήρια φέρρυ μπώτ στο Τσανάκαλλε

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χανουμάκια, αερόστατα, χορός Δερβίσηδων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος πάντα προς όφελος των εκδρομέων χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετο (ράντσο).
 • Οι θέσεις στο πούλμαν θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής ανά ημέρα.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Διαβατήριο καινούριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής του 30%.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κατηγορία:           Οδική

Διάρκεια (ημέρες):   6

Euro αποδεκτό:      Ναι

Διαφορά ώρας:      –


Διεθνείς κωδικοί κλήσης:   0090……….

Νόμισμα:                  Τουρκική Λίρα        

Ηλεκτρικό ρεύμα:        220 volt

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος