Καππαδοκία - Προύσσα - Άγκυρα

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)

«…με μοναδική έγνοια να συμβάλλω στην ανάπλαση ενός κόσμου που χάθηκε για πάντα, να θυμούνται οι παλιοί, να βγάλουν σωστή κρίση οι νέοι.»,

Διδώ Σωτηρίου

1η μέρα:   ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ

Αναχώρηση στις 05:00΄ από το γραφείο μας (Πλατεία Ελευθερίας), για σύνορα Κήπων στοv Έβρο ποταμό, μέσω της Εγνατίας οδού και κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις. Έλεγχος διαβατηρίων (ολιγόλεπτη στάση στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών). Μετά τον έλεγχο στο τούρκικο τελωνείο, κάνουμε την είσοδό μας στην ανατολική Θράκη. Από το ύψος της Κεσάνης κατευθυνόμαστε προς τα στενά των Δαρδανελίων. ΄Αφιξη στην Καλλίπολη και με το φέρυ–μπωτ περνάμε απέναντι στην Ασία στη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον ΄Αγιο Τρύφωνα προστάτη των Αμπελουργών. Φαγητό ατομικά καθοδόν. Άμεση αναχώρηση για Προύσα δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα, πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά με τα γνωστά μεταξωτά και μπουρνούζια της και το ιστορικό κέντρο. Θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη και το Ουλού Τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ) – ΟΥΡΓΟΥΠ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Καππαδοκία. Δια μέσου Eskisehir - θα περάσουμε από την αρχαία πόλη Γόρδιον που υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Φρυγίας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. και ήταν κτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Σαγγάριου. Ήταν το σημείο που έφτασε ο Ελληνικός στρατός κατά την Μικρασιατική εκστρατεία - Άγκυραs (περιφερειακά) – Αλμυρής λίμνης - Aksaray φθάνουμε αργά το απόγευμα στο ΟΥΡΓΟΥΠ (ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,  Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤA-ΑΒΑΝΟΣ-ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ-ΓΚΟΡΕΜΕ

Νωρίς το πρωί προαιρετική συμμετοχή σε μία μοναδική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την πανέμορφη Καππαδοκία.

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηγη στην πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασικό δείγμα της Καππαδόκικης τέχνης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

. Επόμενος σταθμός μας η κωμόπολη ΑΒΑΝΟΣ. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργοστάσια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη στο εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Επόμενη στάση είναι στο γραφικό χωριό ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ, το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα Περιστεριών. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου και της Αγίας Βαρβάρας. Θα καταλήξουμε στον Πύργο όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά όλη την Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πάσαμπαγκ, όπου θα συναντήσουμε τις περήφημες νεραιδένιες καμινάδες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο διαν/ση.

4η μέρα: ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΚΑΡΒΑΛΗ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας η οποία θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων (προαιρετικά). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΙΝΑΣΣΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σινασσό. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον Ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και την κεντρική πλατεία και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. ΄Αφιξη στην πόλη των Μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ έφορη πεδιάδα με φόντο την χιονισμένη πυραμίδα του Ερζιγιέπ του αρχαίου Βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιασθούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την ΄Αγκυρα. ΄Αφιξη πανοραμική περιήγηση της πόλης μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δείπνο διαν/ση.

6η μέρα ΑΓΚΥΡΑ -ΠΡΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Προύσα κάνοντας καθ΄οδόν τις απαραίτητες στάσεις. Άφιξη νωρίς το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την επιστροφή. Θα κάνουμε την διέλευση από την Λάμψακο στην Καλλίπολη, γενέτειρα της Σοφίας Βέμπο, και μέσω Κεσσάνης φθάνουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα (έλεγχος διαβατηρίων) Κάνοντας καθοδόν τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε το βράδυ στην Κατερίνη.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ               : 455,00 € κατ' άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  : 120,00 € 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 1. Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
 2. Μία (2) διανυκτέρευσεις σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Προύσα.
 3. Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην Καππαδοκία (Προκόπι)
 4. Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* αστέρων στην ΄Αγκυρα
 5. Καθημερινά πρωινό σε μπουφέ.
 6. 6 βραδινά.
 7. Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 8. Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
 9. Τοπικός ξεναγός καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής
 10. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 11. Φ.Π.Α.
 12. Εισητήρια φέρρυ μπώτ Καλλίπολη Λάμψακος μετ΄επιστροφής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χανουμάκια, αερόστατα, χορός Δερβίσηδων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος πάντα προς όφελος των εκδρομέων χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό.
 • Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη
 • Οι θέσεις στο πούλμαν θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής ανά ημέρα.
 • Παιδί 4-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με έναν ενήλικα δεν δικαιούται έκπτωση.
 • Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούν ταξιδιωτικό έγγραφο (αστυνομικών – λιμενικών – πυροσβεστών)
 • Για τα παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς απαιτείται συγκατάθεση γονέων.
 • Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται επι τόπου και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Διαβατήριο καινούριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

.Η επικύρωση των θέσεων γίνεται κατόπιν προκαταβολής του 30%.

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κατηγορία:                   Οδική

Διάρκεια (ημέρες):           7

Euro αποδεκτό:              Ναι

Διαφορά ώρας:              –
Διεθνείς κωδικοί κλήσης:   0090……….

Νόμισμα:                  Τουρκική Λίρα        

Ηλεκτρικό ρεύμα:          220 volt

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βόρεια Ιταλία - Λίμνες - Βενετία