Καστοριά

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(13 ψήφοι)

Αναχώρηση από το γραφείο στις 08.00. Κάνοντας καθ’ οδόν τις απαραίτητες στάσεις και περνώντας περιφερειακά από Κοζάνη, Σιάτιστα φτάνουμε στην Καστοριά. Πρώτη επίσκεψη στην Παναγία Μαυριώτισσα που βρίσκεται έξω από την πόλη στο ανατολικό άκρο της Χερσονήσου. Ιδρύθηκε το 1081-1118 πιθανώς από τον Αλέξιο A’ Κoμνηνό.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Δράκου που βρίσκεται λίγο πριν από την Μονή Μαυριώτισσας. Το σπήλαιο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη καθώς περιλαμβάνει 7 λίμνες , δέκα αίθουσες και πέντε διαδρόμους. Κατόπιν χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στην όμορφη πόλη με τα πολλά αρχοντικά και τις 60 Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες.

Τα αρχοντικά της Καστοριάς από τα οποία αρκετά διατηρούνται και σήμερα είναι συνήθως τριώροφα .Τα σπουδαιότερα χρονολογούνται στο 18ο και 19ο αιώνα .Αργά το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή.  

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20 € ΚΑΤΆΤΟΜΟ

Παιδιά 4-12 ετών 10 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό συνοδό του γραφείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Στις ημερήσιες εκδρομές η απασχόληση του οδηγού δεν μπορεί να υπερβεί τις 13 ώρες (μαζί με τις στάσεις) βάση της τελευταίας οδηγίας της Ε.Ε.
velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μακρυνίτσα - Βόλος