Δαλματικές ακτές - Ντουμπρόβνικ - Μπούτβα - Κοτόρ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 09:14 Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 28 ΜΑΙΟΥ 2018

 

1η μέρα:ΚΑΤΕΡΙΝΗ– ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΜΠΟΥΝΤΒΑ) μέσω Αλβανίας

Αναχώρηση ώρα 05:00 και μέσω Εγνατίας οδού περνάμε από Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά και κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη αργά το απόγευμα στο μοναδικό Μαυροβούνιο (Μπούντβα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΌΛΗΣ – ΚΟΤΟΡ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής, την γραφική Μπούντβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στη μεσαιωνική Μπούντβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλιά πόλη, καλά διατηρημένη – προστατευόμενη από την Unesco, με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Μπούντβα. Δείπνο. Ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΠΟΥΝΤΒΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανοραμική περιήγηση με το λεωφορείο και στάση σε ένα υπερυψωμένο σημείο από όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα αξιόλογα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φράγκικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλασιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά ή να απολαύσετε τον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Μπούντβα. Δείπνο. Ελεύθερο βραδινό. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΠΟΥΝΤΒΑ–ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ–ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το αρχαιότερο τζαμί της Αλβανίας, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία με το έφιππο άγαλμα του Γεώργιου Καστριώτη εθνικού ήρωα της Αλβανίας, το προεδρικό μέγαρο και το κτίριο του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Συνεχίζουμε μέσω Πόγραδετς προς τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:  60€

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΌ 5-12 ΕΤΩΝ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* αστέρων.
  • Ημιδιατροφή κατά την παραμονή στα ξενοδοχεία (3 πρωινά και 3 βραδινά).
  • Τις περιηγήσεις, ξεναγήσεις του προγράμματος.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής και επίσημος ξεναγός όπου χρειάζεται.
  • Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα, δημοτικό φόρο πόλεων (πληρώνεται στο ξενοδοχείο), check point, καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ο αρχηγός έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό, προς όφελος των εκδρομέων, ανάλογα με τις συνθήκες.

Στο τρίκλινο δωμάτιο, το τρίτο κρεβάτι είναι πρόσθετη κλίνη.

Επίσης, μπορεί να πραγματοποιηθεί η προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και θα θαυμάσουμε την θέα των υπολοίπων νησιών, τις βίλες κ.α.

Επίσκεψη στην Ποντγκόριτσα (πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου). Θα πραγματοποιηθεί μόνον αν υπάρχει χρόνος κατά την επιστροφή ή την πρώτη μέρα.

Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Σε περίπτωση ακύρωσης έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.

velonis

Το γραφείο έχει δικαίωμα να ακυρώσει την εκδρομή 5 μέρες πριν την αναχώρηση λόγω μικρής συμμετοχής ή κάποιου άλλου σοβαρού προβλήματος βάσει του προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ΄εφαρμογή της οδηγίας 90/314/ε.ο.κ.

Ιστότοπος: velonistours.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3ήμερη εκδρομή στην Βυζαντινή Οχρίδα